Πυρκαγιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο ενδυμάτων σε προάστιο της Ντάκα, πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές, είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον δέκα άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι πυροσβέστες ανέσυραν τα πτώματα από το εσωτερικό του εργοστασίου, το οποίο βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή Γκαζιπούρ, περίπου 40 χιλιόμετρα βόρεια της Ντάκα, δήλωσε ο Αμπντούλ Μπατέν, αξιωματικός της αστυνομίας.

Την ώρα της πυρκαγιάς βρίσκονταν στο κτίριο 170 άτομα, τα περισσότερα από τα οποία διέφυγαν εγκαίρως.

Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν είναι γνωστά. Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκεται, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, και ο διευθυντής του εργοστασίου.Οι αρχές διεξάγουν έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια της πυρκαγιάς.

Μετά από σειρά δυστυχημάτων σε εργοστάσια υφασμάτων στη χώρα εξαιτίας της υποτυπώδους ασφάλειας των περισσότερων κτιρίων, οι εργαζόμενοι στον τομέα είχαν κινητοποιηθεί με απεργίες και πορείες ζητώντας όχι μόνο αυξήσεις των μισθών πείνας αλλά και διασφάλιση των συνθηκών εργασίας τους.

Η βιομηχανία υφασμάτων στο Μπανγκλαντές είναι πυλώνας της οικονομίας της χώρας και φέρνει στη χώρα 20 δισ. δολάρια τον χρόνο με εξαγωγές υφασμάτων σε ΗΠΑ και Ευρώπη.