Την ανάγκη να βρεθεί μια λύση με το πετρέλαιο θέρμανσης γιατί ο κόσμος κρυώνει και «δεν είναι όλη η Ελλάδα Ιεράπετρα» όπως είπε χαρακτηριστικά, υπογράμμισε την Τρίτη η Ντόρα Μπακογιάννη. Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 η βουλευτής της ΝΔ επεσήμανε επίσης την αδικία της υπερφορολόγησης των «σωστών πολιτών» που δεν φοροδιαφεύγουν.

Σε ερώτηση για την οικονομία, η Ντόρα Μπακογιάννη έσπευσε να σταθεί σε μικροοικονομικούς παράγοντες όπως η φορολογία και το πετρέλαιο θέρμανσης. «Υπάρχουν δύο θέματα που έχουν πάρα πολύ μεγάλη σημασία. Το πρώτιστο είναι η φορολογία που έχει φτάσει στην απόλυτη εξόντωση της μεσαίας τάξης, των σωστών, δηλαδή, πολιτών, εκείνων που πληρώνουν φόρους» τόνισε η βουλευτής της ΝΔ και προσέθσε: «Δεν μιλάω για εκείνους που φοροδιαφεύγουν. Το πρώτο είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής – νούμερο ένα στόχος. Από την άλλη μεριά, όμως, πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να ελαφρυνθεί η φορολογία. Το δεύτερο είναι το θέμα του πετρελαίου θέρμανσης. Τα έσοδα είναι μειωμένα, ο κόσμος κρυώνει. Δεν είναι όλη η Ελλάδα Ιεράπετρα. Χρειάζεται επειγόντως να βρεθεί μια απολύτως, μα απολύτως σωστή λύση σε αυτό το θέμα. Ήμουν πάντοτε του να μειωθεί η φορολογία και να μειωθεί η φορολογία και στη βενζίνη».

Σε άλλο σημείο της ραδιοφωνικής της συνέντευξης η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε για την υπόθεση του Ακη Τσοχατζόπουλου και τόνισε την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Η βουλευτής της ΝΔ είπε ότι η καταδίκη του πρώην υπουργού ήταν «αναμενόμενη… και έχει έναν πολύ δυνατό συμβολισμό, ότι δεν εξαιρείται κανείς των προβλεπομένων ποινών». Και η ίδια συνέχισε: «Οταν θα ολοκληρωθεί η πολιτική αυτή με την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και της ασυλίας, τότε θα έχουν στείλει οι πολιτικοί το μήνυμα σ’ αυτή τη χώρα ότι κατάλαβαν τα λάθη τους. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι στην αναθεώρηση του Συντάγματος ο νόμος θα καταργηθεί και εμείς οι πολιτικοί θα πηγαίνουμε στο φυσικό μας δικαστή. Στην περίπτωση Τσοχατζόπουλου η Δικαιοσύνη αντέδρασε και νομίζω ότι θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες περιπτώσεις. Δεν αναφέρομαι κάπου συγκεκριμένα ούτε θέλω να κάνω τον μάντη. Αλλά ξέρω ότι κανένας δεν έχει το κέφι να σταματήσει τους πολιτικούς. Θα ερευνηθούν και οι πολιτικοί και έτσι πρέπει να γίνει» είπε.