H παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος με ήρωα τον Τζέιμς Μποντ, το πρωί της Τετάρτης στο ξενοδοχείοThe Dorchester του Λονδίνου είχε απ’ όλα: Ομορφες γυναίκες, βρετανικό στιλ, σκηνοθεσία και φυσικά μια γενναία ανατροπή.

Ο συγγραφέας του «Solo», Γουίλιαμ Μπόιντ, είπε ότι θα επιθυμούσε ο ρόλος του 007 όταν το βιβλίο του μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη να δοθεί στον οσκαρικό Ντάνιελ Ντέι-Λιούις!

Μολονότι ο τρεις φορές βραβευθείς με Οσκαρ – για το «Αριστερό μου πόδι» (1989), για το «Θα χυθεί αίμα» (2007) και για το «Λίνκολν» (2012) – Ντάνιελ Ντέι Λιούις είναι πλέον 56 ετών και όχι ιδιαίτερα αθλητικός όσο ο τωρινός κινηματογραφικός Μποντ, ο Ντάνιελ Κρεγκ, ταιριάζει με τον ρόλο: Το «Solo» επιστρέφει στο παρελθόν καθώς διαδραματίζεται στο 1969 με έναν 007 που είναι πια 45 ετών και ακολουθεί την ιστορική γραμμή που περίπου είχε φανταστεί ο Ιαν Φλέμινγκ. Η περιπέτεια διαδραματίζεται στο Λονδινο, στη Δυτική Αφρική και στην Ουάσινγκτον.

«Αν υπάρχει κάποιος ηθοποιός που θα ήθελα να παίξει τον δικό μου Τζέιμς Μποντ θα επέλεγα έναν άλλο ηθοποιό που έχει παίξει σε φιλμ με σενάριό μου και επίσης λέγεται Ντάνιελ» είπε με νόημα ο Μπόιντ.

Ο Γουίλιαμ Μπόιντ έχει γράψει σενάρια για ταινίες στις οποίες έχουν παίξει τόσο ο Σον Κόνερι, όσο και ο Πιρς Μπρόσναν και ο Ντάνιελ Κρεγκ. Τον τελευταίο μάλιστα τον σκηνοθέτησε κιόλας στο «The Trench», ένα πολεμικό δράμα για τη Μάχη του Σομ στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις αυτή τη στιγμή μοιάζει περισσότερο από κάθε άλλον στον Μποντ που περιγράφει ο Ιαν Φλέμινγκ» εξήγησε ο Μπόιντ.

Σε τρία του βιβλία ο Ιαν Φλέμινγκ είχε περιγράψει τον Μποντ ως έναν τύπο που έμοιαζε με τον Χόγκι Καρμάικλ, έναν φημισμένο τραγουδιστή της εποχής του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Ηταν ψηλός, λεπτός, ένας όμορφος άνδρας με πολύ σκούρα μαλλιά. Ο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις μοιάζει κάπως με τον Χόγκι Καρμάικλ» προσέθεσε ο Μπόιντ, ο οποίος μάλιστα επεσήμανε ότι οι σύγχρονοι 007 απέχουν όλο και περισσότερο από αυτό που είχε φανταστεί για τον ήρωά του ο Ιαν Φλέμινγκ.

Ο Γουίλιαμ Μπόιντ με μια γυναίκα ντυμένη ως αεροσυνοδό κατά την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Τζέιμς Μποντ. Στη βαλίτσα είναι το πρώτο αντίτυπο του «Solo».