Η πρόσφατη τραγική δολοφονία του νεαρού στο Κερατσίνι αποτελεί απότοκο της «φρικώδους παγανιστικής ιδεοληψίας» της Χρυσής Αυγής, τονίζει σε ανακοίνωσή του μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

Ο κ.Σεραφείμ με αφορμή τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα επαναλαμβάνει τις απόψεις που είχε διατυπώσει και προ μηνών κατά της Χρυσής Αυγής. Ότι δηλαδή το κόμμα του Ν.Μιχαλολιάκου έχει παγανιστικές ιδέες. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο μητροπολίτης αναφέρει πως ο «παγανισμός στηρίζει και «εξαγιάζει» τη βία, την απόλυτη πειθαρχία και ανελευθερία και τροφοδοτείται με την ιδεοληψία της επιβολής». Συνεπώς, συνεχίζει, «όλο το ιδεολόγημα του κομματικού σχηματισμού Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή αντιστρατεύεται urbi et orbi το χριστιανικό Ευαγγελικό μήνυμα της αποδοχής της ετερότητος, της ελευθερίας του προσώπου, της καταλλαγής και συγχωρητικότητος, της αρνήσεως της βίας και της εξουσίας, της κοινωνίας και αλληλοπεριχωρήσεως των προσώπων».

Σε άλλο σημείο ο κ.Σεραφείμ αναφέρεται σε χαρακτηριστικά και δράσεις της Χρυσής Αυγής που δείχνουν ότι δεν συμφωνούν με τις αξίες του ελληνοχριστιανικού πολιτισμού. «Η στρατιωτική συγκρότησις του χώρου και η παγανιστική ιδεοληψία, το body building, η θεοποίησις του σώματος κατά το αρχαιοελληνικό πρότυπο και ο νομιμοποιούμενος από την ιδεοληψία «τσαμπουκάς» αποτελούν το εφιαλτικό μείγμα που αποδομεί τις αξίες του Ελληνοχριστανικού πολιτισμού» σημειώνει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από