Μονομαχία αστέρων μπορεί να χαρακτηριστεί ο αποψινός αγώνας Ολυμπιακού – Παρί Σεν Ζερμέν στο κατάμεστο Γ. Καραϊσκάκης στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ (21.45, Νοvasports2).

Aσφαλώς από τη διάσημη γαλλική ομάδα που έχει ιδιοκτήτη τον σεΐχη Νάσερ Αλ Κελαϊφί, ξεχωρίζει η μεγάλη βεντέτα Ζλάταν Ιμπαΐμοβιτς.

Είναι ο ποδοσφαιριστής για τις μεταγραφές του οποίου έχουν δαπανηθεί τα περισσότερα χρήματα στον πλανήτη. Ο σουηδός σταρ έχει κοστίσει συνολικά 180 εκατ. ευρώ για τις μετακινήσεις του. Εχει κατακτήσει τίτλους με όλες τις ομάδες με τις οποίες αγωνίστηκε: Αγιαξ, Γιουβέντους, Ιντερ, Μπαρτσελόνα, Μίλαν, Παρί Σεν Ζερμέν. Στην τελευταία στάση του στο Παρίσι το καλοκαίρι του 2012, με τα 30 γκολ του Σουηδού οι Παριζιάνοι σήκωσαν το τρόπαιο.

Ο Ιμπραΐμοβιτς είναι ο τρίτος στη λίστα των πιο ακριβοπληρωμένων ποδοσφαιριστών (αμείβεται με 14 εκατ. ευρώ, ετησίως), πίσω από τους Ρονάλντο, Μέσι.

Ψηλός σαν κυπαρίσσι (1,98), ευέλικτος, με άριστη τεχνική κατάρτιση, πολύ δυνατός στο ψηλό παιχνίδι και εξίσου δυνατός στο χαμηλό, καλός ντριμπλέρ με φοβερό κοντρόλ, απρόβλεπτος στις κινήσεις του με απίθανα τελειώματα φάσεων, ο Ζλάταν είναι ένας σόουμαν των γηπέδων. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι στο φιλικό ματς Σουηδίας – Αγγλίας; Γκολ-ποίημα! Δεν είναι το μοναδικό σπάνιας ομορφιάς που έχει πετύχει. Το Γλωσσικό Συμβούλιο της Σουηδίας αποφάσισε το λεξικό της χώρας να αποκτήσει το δικό του ρήμα: zlatanera (κυριαρχώ εκτός και εντός γηπέδου). Στην Ιντερ ο Ιμπραΐμοβιτς κατέκτησε δύο Σούπερ Καπ Ιταλίας (2006 και 2008). Οι οπαδοί των Νερατζούρι θέλησαν να κάνουν τον Ζλάταν… μάγο για τις μαγικές κινήσεις του στο τερέν και του έδωσαν το προσωνύμιο «Ιμπρα Κατάμπρα».

Στην Μπαρτσελόνα πήρε μεταγραφή έπειτα από σκληρές και μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις με την Ιντερ (2009). Στα ταμεία της Ιντερ μπήκαν 50 εκατ. ευρώ και στους Νερατζούρι πήγε ως αντάλλαγμα ο Σαμουέλ Ετό. Ετσι η μεταγραφή εκτοξεύτηκε στο ποσόν των περίπου 75 εκατ. ευρώ. Στην παρουσίασή του στο Καμπ Νου βρέθηκαν περίπου 60.000 φίλοι της Μπάρτσα.

Ο Μίτσελ στη συνέντευξη Τύπου υποστήριξε ότι δεν έχει κάποιο πλάνο αντιμετώπισης του Ιμπραΐμοβιτς. Το σκεπτικό του τεχνικού του Ολυμπιακού ήταν ότι η Παρί διαθέτει πολλά αστέρια και αν είχε ειδικό πλάνο για τον Ιμπραΐμοβιτς, τότε θα έπρεπε να είχε και για τον Καβάνι.

«Αν έλεγα ότι είχα πλάνο για τον Ιμπραΐμοβιτς και σημειώσει γκολ ο Καβάνι;», τόνισε ο Μίτσελ.

Το αστέρι των φτωχών. Ο Κώστας Μήτρογλου παρουσιάζεται ως το αστέρι των φτωχών κόντρα στο αστέρι των πλουσίων, τον Ιμπραΐμοβιτς. Οι αποδοχές του 25χρονου διεθνούς φορ είναι 600.000 ευρώ ετησίως. Παιδί ομογενών από τη Γερμανία (ο Ολυμπιακός τον απέκτησε από τους μικρούς της Γκλάντμπαχ) αφού περιπλανήθηκε δανεικός σε Πανιώνιο και Ατρόμητο, πήρε παιχνίδια στα πόδια του και επέστρεψε πιο ώριμος στον Πειραιά το καλοκαίρι του 2012. Την προηγούμενη σεζόν ήταν ρεζέρβα του Ράφικ Τζιμπούρ, όμως έκανε τη δουλειά του με τον καλύτερο τρόπο. Σημείωσε 11 γκολ στο πρωτάθλημα και έδειξε την εκτελεστική του δεινότητα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης σημειώνοντας τέσσερα γκολ στους αγώνες με Αρσεναλ, Μονπελιέ (εντός και εκτός). Μάλιστα τα δύο γκολ του Πιστολέρο οδήγησαν τον Ολυμπιακό στη νίκη και απέφεραν στα Ερυθρόλευκα ταμεία 2 εκατ. ευρώ!

Το γκολ επί της Μονπελιέ στη Γαλλία στις καθυστερήσεις (1-2) και το γκολ επί της Αρσεναλ στο Γ. Καραϊσκάκης στο 73′ (2-1).

Ο Μήτρογλου βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα. Εχει σημειώσει δύο συνεχόμενα χατ-τρικ στο πρωτάθλημα στα ματς με Λεβαδειακό στη Λιβαδειά, και Skoda Ξάνθη στο Γ. Καραϊσκάκης και έχει κερδίσει με το σπαθί του την εμπιστοσύνη του προπονητή του. Αν συνεχίσει να φορτώνει γκολ τα αντίπαλα δίχτυα και στην Ευρώπη, η μετοχή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο θα ανέβει στα ύψη. Εκπρόσωποι μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων που θα βρεθούν απόψε στο Γ. Καραϊσκάκης θα τσεκάρουν τον φορ του Ολυμπιακού.

Ο Μητρο-γκολ έχει καλή παράδοση με τις γαλλικές ομάδες και ο κόσμος του Ολυμπιακού που θα κατακλύσει το γήπεδο περιμένει να δει να λάμψει το άστρο του διεθνούς φορ.

Ο Σαβιόλα έτοιμος να «χτυπήσει» τους Γάλλους

Η μεγάλη βεντέτα του Ολυμπιακού είναι ο Χαβιέρ Σαβιόλα. Ο διεθνής αργεντινός φορ, έχοντας παραστάσεις από τις Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Μονακό, Σεβίλλη και τελευταία από την Μπενφίκα, έχει δέσει στην επίθεση με τον Μήτρογλου. Ο 32χρονος περιφερειακός επιθετικός αναμένεται να παίξει λίγο πιο πίσω από τον 25χρονο φορ, περιμένοντας τις κατάλληλες ευκαιρίες για να χτυπήσει τη γαλλική άμυνα. Εχει αποδείξει ότι έχει άριστη σχέση με τα δίχτυα.