Η Εθνική ομάδα μπορεί να βρίσκεται σε δυσχερή θέση, όμως εξακολουθεί να έχει την τύχη στα χέρια της. Αυτό τόνισε ο Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα οτι η ελληνική ομάδα θα λειτουργήσει καλύτερα με τον τίτλο του αουτσάιντερ από οτι με εκείνον του φαβορί, με τον οποίο ταξίδεψε στη Σλοβενία.

«Δουλεύουμε κάθε μέρα από τις 20 Ιουλίου, έχουμε φτάσει ως εδώ έχοντας κάνει αρκετά καλή δουλειά. Το θεωρώ ηλίθιο να πούμε ότι όλα τελείωσαν. Έχουμε τρία παιχνίδια μπροστά μας κι όλα ανατρέπονται. Πάλι στο χέρι μας είναι να περάσουμε στους οκτώ και να αλλάξουν τα δεδομένα.

»Εννοείται ότι δεν τα έχουμε παρατήσει, έχουμε πεισμώσει πολύ και ξέρουμε ότι αυτή δεν είναι η πραγματική μας εικόνα. Όλοι είμαστε έμπειροι και ξέρουμε ότι μπορεί σε μία νύχτα αλλάζουν όλα. Επιβάλλεται να το κάνουμε. Αυτό θα φανεί όμως στον αγώνα. Ό,τι και να λέμε τώρα θα είναι λόγια» τόνισε ο διεθνής φόργουορντ του Ολυμπιακού, που ρωτήθηκε για την αρνητική παράδοση.

«Προσωπικά δεν μπορώ να μπω στο μυαλό όλων. Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Η Ισπανία έχει φέτος αρκετές απουσίες, γιατί κάθε χρόνο βρίσκαμε κάποιες αδυναμίες αλλά στο τέλος δεν καταφέρναμε να την κερδίσουμε. Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε και δεν μετρά το παρελθόν. Στους Ισπανούς αρέσει ένας γρήγορος ρυθμός παιχνιδιού κι αν βρουν ρυθμό και βάλουν μεγάλα σουτ, απογοητευόμαστε. Αυτό το έχουμε πάθει πολλές φορές φέτος. Όλοι οι παίκτες έχουν την εμπειρία να αντεπεξέλθουμε σε αυτή την κατάσταση και να αντιδράσουμε. Αλλιώς θα πάμε σπίτι μας»

Στην επίσημη συνέντευξη της Εθνικής ομάδας για τον αυριανό αγώνα με την Ισπανία παραβρέθηκε και ο Μάικ Μπράμος που δήλωσε:

«Δεν έχει σημασία να πούμε πολλά, αλλά πρέπει να κάνουμε κάποια πράγματα καλύτερα από ό,τι κάναμε. Όλοι πιστεύουμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε αρχίζοντας από αύριο. Η Ισπανία είναι μία ομάδα που παίρνει αυτοπεποίθηση από την καλή της άμυνα κι έτσι λειτουργεί στην επίθεση. Πρέπει να πάμε στο σετ παιχνίδι κι αν ελέγξουμε το παιχνίδι θα είναι υπέρ μας».