Η επανεκκίνηση των έργων στους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους βρέθηκε στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχε σήμερα στις Βρυξέλλες ο υπουργός υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης με τους επιτρόπους για την περιφερειακή πολιτική Γιοχάνες Χαν και ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια.

Σύμφωνα με πηγές της Επιτροπής, στις συναντήσεις αυτές σημειώθηκε ουσιαστική πρόοδος και οι κοινοτικοί επίτροποι υπογράμμισαν τη σημασία της ολοκλήρωσης των έργων για την ανάπτυξη,τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και την οδική ασφάλεια στην Ελλάδα. Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι οι ελληνικές αρχές εργάζονται εντατικά για την οριστικοποίηση της συμφωνίας.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δύο θέματα εξακολουθούν να βρίσκονται σε εκκρεμότητα: Πρόκειται πρώτον για τον τομέα του ανταγωνισμού και ειδικότερα τη συμβατότητα των κρατικών ενισχύσεων και δεύτερον την εξεύρεση κονδυλίων για την κοινοτική χρηματοδότηση, μέσα από τη διαδικασία της αναθεώρησης προγραμμάτων.

Όπως αναγνώριζαν οι ίδιες πηγές, στο θέμα της αναθεώρησης των προγραμμάτων ζητούμενο είναι να επιλυθεί το θέμα της μεταφοράς πόρων μεταξύ επιχειρησιακών προγραμμάτων.

Για την Επιτροπή παραμένει ρεαλιστικός ο στόχος το όλο θέμα να έχει επιλυθεί εντός του Οκτωβρίου, υπογράμμιζαν οι ίδιες πηγές της Επιτροπής.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τα επόμενα βήματα, οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι αναμένουν το προσεχές διάστημα από τις ελληνικές αρχές στοιχεία για την διαδικασία αναθεώρησης των προγραμμάτων