Τι έγινε και ο πρώτος σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος Ράφικ Τζιμπούρ (σημείωσε 20 γκολ) βρίσκεται εκτός πλάνων του Μίτσελ; Ο 29χρονος αλγερινός φορ έχει πέσει σε δυσμένεια και η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός έχει βάλει πωλητήριο ουσιαστικά από το τέλος της περασμένης περιόδου.

Ο Τζιμπούρ κόπηκε στην προετοιμασία του καλοκαιριού, το μήνυμα που του έστειλε η διοίκηση ήταν να βρει ομάδα και είναι χαρακτηριστικό ότι στο επίσημο πρόγραμμα που έβγαλε ο Ολυμπιακός για τον εντός έδρας αγώνα με τον Ατρόμητο το Νο 10 δεν υπάρχει! Ο Τζιμπούρ είναι…εξαφανισμένος. Ακόμα ο Αλγερινός βρέθηκε εκτός λίστας που δήλωσε ο Ολυμπιακός στην ΟΥΕΦΑ για τη συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Τρομοκράτης έμεινε εκτός του ρόστερ των νταμπλούχων λόγω της κόντρας που είχε προς το τέλος της προηγούμενης σεζόν με τον Μίτσελ. Ο Τζιμπούρ έβγαλε τον κακό του εαυτό όταν έμεινε εκτός βασικού σχήματος και δεν άργησε να έρθει η ρήξη με τον προπονητή του. Υπάρχει ακόμα ένας λόγος που ο 29χρονος φορ βρέθηκε σε δυσμένεια. Είναι η εμμονή του για την αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Είχε αναφέρει στους διοικούντες την πειραϊκή ΠΑΕ ότι το κασέ του ανέρχεται στο ποσόν των 1,8-2 εκατ. ευρώ ετησίως!

Τι γίνεται τώρα; Αναζητεί νέα ποδοσφαιρική στέγη την ύστατη στιγμή αφού στον Ολυμπιακό θεωρείται ξένο σώμα. Οι Τούρκοι σημειώνουν ότι υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις και θα υπογράψει συμβόλαιο στη Σίβασπορ. Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός θέλει 1,5 εκατ. ευρώ για να παραχωρήσει τα δικαιώματα του Τζιμπούρ.

Μεγάλη ζήτηση παρουσιάζουν τα εισιτήρια του αγώνα με την Παρί Σεν Ζερμέν στο Γ. Καραϊσκάκης στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ(17 του μήνα). Οι τιμές τους είναι: 25, 35, 45, 50, 55, 65, 75 και 175 ευρώ (VIP). Απαραίτητη προϋπόθεση για την αγορά εισιτηρίου είναι η κατοχή της «Κάρτας Φιλάθλου Ολυμπιακού». Το κόστος της είναι 10 ευρώ, ετησίως.

Στο μεταξύ σε εντατικούς ρυθμούς προπονήθηκαν την Παρασκευή οι Ερυθρόλευκοι. Ο Μίτσελ έριξε το βάρος στην κατοχή, κυκλοφορία της μπάλας, τακτική και τελειώματα φάσεων. Μετά το τέλος της προπόνησης, έξτρα πρόγραμμα έκαναν οι Σάμαρης, Ολαϊτάν υπό τις οδηγίες του Βίκτορ και οι γκολκίπερ Ρομπέρτο, Χουτεσιώτης υπό τις οδηγίες του Αλέκου Ράντου.

Οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Μιγκέλ Τόρες συνέχισαν τα ατομικά τους προγράμματα. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού έδωσε τριήμερο ρεπό στους παίκτες του.