Ιδανικό φινάλε για τη Βαρβάρα Φίλιου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής του Κιέβου καθώς κατάφερε και μπήκε στην οκτάδα του τελικού του σύνθετου ατομικού.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια παρουσιάστηκε σαφώς βελτιωμένη σε σύγκριση με τα προκριματικά του προηγούμενου διημέρου και συγκέντρωσε 68,282 βαθμούς (στεφάνι: 17,100, μπάλα: 17,233, κορύνες: 16,316, κορδέλα: 17,633), που την έφεραν 8η μεταξύ των 24 φιναλίστ στον τελικό της Παρασκευής.

Η αθλήτρια της Μορφούλας Ντώνα έγινε έτσι η δεύτερη Ελληνίδα που μπαίνει στο «τοπ 8» του σύνθετου ατομικού σ’ ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα, έπειτα από τη Μαρία Σανσαρίδου, η οποία είχε κερδίσει την 7η θέση στην αντίστοιχη διοργάνωση του 1991 η οποία όμως είχε γίνει επί ελληνικού εδάφους στην Αθήνα, με το ένθερμο ελληνικό κοινό να δίνει – τότε – φτερά στην πρωταθλήτριά μας.

Με αυτή την νέα επιτυχία η Βαρβάρα Φίλιου έκανε ένα εντυπωσιακό άλμα 15 θέσεων συγκριτικά με το προηγούμενο παγκόσμιο, το 2011 στο Μονπελιέ, όπου είχε καταταγεί 23η.

Πρωταθλήτρια κόσμου στο σύνθετο ατομικό αναδείχθηκε στο Κίεβο η Ρωσίδα Γιάνα Κουντριάβτσεβα (73,866 β.), μπροστά από την Ουκρανή Γκάνα Ριζατντίνοβα (73,041 β.) και τη Λευκορωσίδα Μελιτίνα Στανιούτα (72,166 β.).

Θυμίζουμε ότι την Πέμπτη η Φίλιου «άγγιξε» το μετάλλιο στον τελικό της κορδέλας, μένοντας τελικά 4η, που αποτελεί την καλύτερη θέση που έχει πάρει ποτέ ελληνίδα γυμνάστρια σε τελικό Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Την σκυτάλη παίρνει αύριο (Σάββατο 31/08) η ομάδα του ανσάμπλ (Σταυρούλα Σαμαρά, Ελένη Δόικα, Αλίκη Σμυρλή, Ζωή Κοντογιάννη, Ιωάννα Αναγνωστοπούλου), η οποία θα συμμετάσχει στον σύνθετο αγώνα, παρουσιάζοντας τα προγράμματά της στις 10 κορύνες (18:04 ώρα Ελλάδας) και στις 3 μπάλες / 2 κορδέλες (19:04 ώρα Ελλάδας).

Τα κορίτσια της Τζένης Παπαδοπούλου θα κυνηγήσουν το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στην κατάταξη του σύνθετου αγώνα, ενώ οι οκτώ χώρες με την υψηλότερη επιμέρους βαθμολογία σε κάθε πρόγραμμα θα πάρουν το εισιτήριο για τους τελικούς οργάνων της Κυριακής (01/09).