Ο 37χρονος Μπρεντ ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους χιμπαντζήδες. Εχει καλλιτεχνική φλέβα και ξέρει πως να συνδυάζει τα χρώματα στον κάμβα για να κερδίζει τις εντυπώσεις. Η μεγαλύτερη επιβράβευση ήρθε με τη στέψη του ως νικητής σε καλλιτεχνικό διαγωνισμό για χιμπαντζήδες από την οργάνωση Humane Society of the United States (HSUS).

Ο πίνακας που ζωγράφισε με το στόμα του σε μια στιγμή έμπνευσης, κέρδισε χρηματικό έπαθλο ύψους 10.000 δολαρίων, τα οποία θα διατεθούν στο ίδρυμα για χιμπαντζήδες Chimp Haven στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ.

Η πρόεδρος του ιδρύματος βοήθησε τον Μπρεντ να φιλοτεχνήσει αυτό το έργο, κρατώντας επί ώρες τον καμβά μέσα στο κλουβί του.

Κριτής ήταν η Τζέιν Γκούντολ, η οποία ασχολείται με τη μελέτη της συμπεριφοράς των πιθήκων. «Τα έργα τέχνης όλων των υποψηφίων ήταν υπέροχα και μοναδικά - όπως είναι και οι ίδιοι οι χιμπαντζήδες. Ηταν δύσκολο να επιλέξω» είπε η Γκούντολ που απένειμε το βραβείο στον Μπρεντ. «Είναι σημαντικό να στηρίζουμε τα ιδρύματα που παρέχουν προστασία σε ζώα».

Τα υπόλοιπα έργα που ξεχώρισαν σε διαδικτυακή ψηφοφορία, θα λάβουν χρηματικό πόσο ώστε να ενισχύσουν τα ιδρύματα στα οποία φιλοξενούνται χιμπαντζήδες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από