Αν η εκρηκτική ιταλίδα σταρ είναι ερωτευμένη, όπως ψιθυρίζεται, με τον δισεκατομμυριούχο αζέρο επιχειρηματία Τελμάν Ισμαΐλοφ ουδείς μπορεί να το επιβεβαιώσει. Ακόμη κι αν η σχέση αποδειχθεί φάντασμα, η πορεία, η περιουσία και η επιδειξιομανία του «γαμπρού» υπερβαίνουν κάθε φαντασία

Μην είναι το μαύρο του μουστάκι; Το γοητευτικό του προφίλ; Το ότι κυκλοφορεί με επιχρυσωμένο αεροπλάνο; Ή μήπως η πισίνα που διαθέτει το ξενοδοχείο του –η μεγαλύτερη της Μεσογείου –που για να τη διασχίσεις από τη μια άκρη στην άλλη χρειάζεσαι μισή ώρα με γόνδολα;

Ουδείς μπορεί να απαντήσει με σιγουριά ποιο από όλα τα προσόντα του Τελμάν Ισμαΐλοφ, του αζερικής καταγωγής δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία, ήταν εκείνο που φέρεται να γοήτευσε την εκρηκτική Μόνικα Μπελούτσι. Τώρα θα πει κάποιος: γοητεύτηκε η Μόνικα από έναν άνδρα που στην όψη τουλάχιστον αποτελεί το αντίθετο από τον Βενσάν Κασέλ; Πάντως οι φήμες οργιάζουν. Και μια ματιά στο προφίλ του άνδρα που εικάζεται ότι έκλεψε τη χυμώδη Ιταλίδα από την αγκαλιά του γάλλου γόη ίσως δίνει απαντήσεις.

Διότι ο 57χρονος ζάπλουτος –πλέον –γιος τσαγκάρη, που πολλοί επιμένουν να συνδέουν με την αζερική μαφία, δεν πήγε ξυπόλητος να «ρίξει» τη Μόνικα. Ο άνθρωπος έχει τρόπο. Διότι πριν απλώσει τα πλοκάμια προς τη γυναίκα που ποθεί εν συνόλω ο ανδρικός πληθυσμός του πλανήτη, είχε δοκιμάσει την τύχη του και με άλλες διάσημες που δεν υστερούν.

Ο Ισμαΐλοφ, που διαθέτει από κατασκευαστικές εταιρείες έως πολυτελή ξενοδοχεία και από εταιρείες μεταφορών έως εστιατόρια και κοσμηματοπωλεία με συνολικό κύκλο εργασιών πάνω από 1,7 δισ. δολάρια ετησίως, καλούσε σε εκδηλώσεις και γιορτές τις πλέον περιζήτητες σταρ όπως η Σακίρα, η Μαράια Κάρεϊ, η Τζένιφερ Λόπεζ.

Μέχρι εδώ όλα καλά. Οταν όμως άρχισαν να βγαίνουν στη φόρα και οι αμοιβές των σταρ, τότε άρχισαν και οι φήμες. Διότι τα 1,4 εκατ. δολάρια που πήρε η Τζένιφερ για δέκα λεπτά στο μικρόφωνο και ένα «Ηappy Birthday» μάλλον ήταν πολλά. Η Μαράια έφυγε κατά 1,5 εκατ. δολάρια πλουσιότερη. Οι ψίθυροι γίνονταν φωνές για τη γοητεία του Τελμάν, που υποτίθεται ότι «παρέσυρε» τις ωραίες και διάσημες και στο κρεβάτι του. Ή για να τους δείξει τη συλλογή του με τα 2.000 και πλέον παλιά συλλεκτικά ρολόγια.

Πολλές φορές μάλιστα ο Τελμάν φρόντιζε να μοιράζει στα κανάλια και πικάντικα βιντεάκια, όπως εκείνο που τον δείχνει να χορεύει τσιφτετέλι με τη Σακίρα –πριν την επιβιβάσει στο πανάκριβο κάμπριό του (στα γκαράζ του είναι παρκαρισμένες πολλές Μπέντλεϊ και Μέιμπαχ) –πάνω σε πίστα στρωμένη με δολάρια!

Δεν είναι ψυχολογικό το θέμα του πάμπλουτου και εκκεντρικού Αζέρου που θέλει, αν όχι να κυκλοφορεί, τουλάχιστον να ακούγεται ότι έχει στην αγκαλιά του διάσημες και ωραίες. Είναι θέμα μάρκετινγκ. Διότι για το προφίλ ενός επιτυχημένου αυτοδημιούργητου δεν είναι αρκετό να φτάσει στην κορυφή μόνο επαγγελματικά, αλλά και ερωτικά.

Σκεφτείτε πόσο πολύτιμες ήταν όλες αυτές οι φήμες για τον γεννημένο στο Μπακού στις 26 Οκτωβρίου 1956 Τελμάν, το δέκατο από τα δώδεκα παιδιά μιας οικογένειας με εβραϊκές ρίζες. Από τα 14 του βοηθούσε τον πατέρα του, ο οποίος στο μεταξύ είχε μεταπηδήσει στο εμπόριο υφασμάτων, και αργότερα ως φοιτητής ανέλαβε υπεύθυνος του μοναδικού εμπορικού καταστήματος που υπήρχε στη σημερινή πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, το οποίο τότε ανήκε στη Σοβιετική Ενωση.

Ο νεαρός Τελμάν ήξερε ότι χρειάζεται να κάνει πολιτικές γνωριμίες και γι’ αυτό φρόντισε να περάσει από το υπουργείο Εμπορίου ως σύμβουλος. Και εν συνεχεία ξεκίνησε τη δημιουργία μιας αυτοκρατορίας από 31 εταιρείες, στις οποίες απασχολούνται ο ίδιος, οι δυο γιοι του και ένας ανιψιός του. Από πού ήρθαν τα χρήματα; Κάποιοι ισχυρίζονται από τη μαφία. Αλλοι, από φανερούς και αφανείς χρηματοδότες.

Το χαμηλό προφίλ δεν είναι κάτι που ταιριάζει στον δαιμόνιο Τελμάν. Η κιτσάτης αισθητικής χλιδή, η επίδειξη και η υπερβολή είναι τρία από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τις επιλογές του. Γι’ αυτό και επέλεξε ως ναυαρχίδα των επιχειρήσεών του το ξενοδοχείο Μαρντάν Πάλας που έχτισε στην Αττάλεια της Τουρκίας. Το συγκρότημα πήρε το όνομά του από τον πατέρα τού Τελμάν –συμπληρώνονταν 100 χρόνια από τη γέννησή του το 2009, στα εγκαίνια. Για τη διαμόρφωση της παραλίας μεταφέρθηκαν 9.000 τόνοι άμμου από την Αίγυπτο. Κατασκευάστηκε μικρογραφία του Μεγάλου Παζαριού (Καπαλί Τσαρσί) της Κωνσταντινούπολης με καταστήματα που πωλούν κοσμήματα, χρυσό και γούνες, με κόστος 1,3 δισ. ευρώ.

Αποκορύφωμα όμως ήταν τα εγκαίνιά του με καλεσμένους από τον Ρίτσαρντ Γκιρ και τη Σάρον Στόουν έως την Πάρις Χίλτον όπου σερβιρίστηκαν 109,7 κιλά χαβιάρι Μπελούγκα! Εκεί ήταν καλεσμένη και η Μόνικα που φωτογραφίστηκε με τον οικοδεσπότη χέρι χέρι. Πολλοί πιστεύουν ότι τότε γεννήθηκε το φημολογούμενο ειδύλλιο.

Ο Τελμάν βεβαίως πλήρωσε ακριβά. Σε χρήμα αλλά και σε πολιτικό επίπεδο. Ο Πρόεδρος Πούτιν έγινε έξαλλος με τη σπατάλη και του έτριξε τα δόντια, βάζοντας λουκέτο στην υπεραγορά τού επιχειρηματία –τη μεγαλύτερη στην Ανατολική Ευρώπη, στην οποία απασχολούνταν 100.000 εργαζόμενοι. Η αλήθεια ήταν πως τον έβγαλε από τα ρούχα του το ότι η Ρωσία έχασε σε περίοδο κρίσης μια τεράστια επένδυση. Η κόντρα Πούτιν – Ισμαΐλοφ κράτησε καιρό, καθώς το χρήμα του επιχειρηματία εμπόδισε το λουκέτο. Υστερα από νέα παρέμβαση του Πούτιν η Αστυνομία κατάφερε να την κλείσει και λίγους μήνες αργότερα η ρωσική κυβέρνηση έδειξε την έξοδο και στον στενό φίλο του Τελμάν, έως τότε δήμαρχο Μόσχας Γιούρι Λουζκόφ.

Στη Μόνικα πολλοί προσάπτουν ότι αγαπά την πολυτέλεια και δίνει λιγότερη σημασία στην εμφάνιση του συντρόφου της. Ομως ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο η είδηση του δεσμού της να μην είναι τίποτε άλλο από ένα καλοστημένο παιχνίδι που προσφέρει άλλοθι στον έτσι κι αλλιώς άπιστο Βενσάν Κασέλ.