Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν περισσότερες δόσεις για την πληρωμή των φόρων, άφησε την Παρασκευή ο γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος παράλληλα, για το θέμα ενδεχόμενης παράτασης υποβολής δηλώσεων ξεκαθάρισε: «Οι παρατάσεις που μπορούσαν να δοθούν, δόθηκαν».

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5, ο Χάρης Θεοχάρης είπε ότι όλα τα εκκαθαριστικά θα έχουν σταλεί μέσα στον Σεπτέμβριο και έτσι «όλοι θα έχουν έστω δύο δόσεις», αποδεχόμενος εμμέσως πλην σαφώς ότι σε πολλές περιπτώσεις φορολογουμένων η πρώτη από τις τρεις δόσεις θα έχει χαθεί.

«Είμαστε σε καλύτερο ρυθμό από πρόπερσι με τις εκκαθαρίσεις» είπε ο Χ. Θεοχάρης και συνέχισε: «Πέρυσι πήγαμε γρήγορα. Με την εκκαθάριση που θα γίνει το Σαββατοκύριακο, θα προχωρήσουμε πιο γρήγορα. Με την ηλεκτρονική υποβολή θα μπορέσουμε να τα στείλουμε όλα το Σεπτέμβριο και έτσι όλοι θα έχουν έστω δύο δόσεις».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να υπάρξει πληρωμή φόρων σε περισσότερες δόσεις, απάντησε: «Το σκεφτόμαστε, αλλά εκεί όπου είναι δυσκολία, έχουμε δώσει δόσεις μέχρι τον Φεβρουάριο. Πρέπει να μείνουμε στον Φεβρουάριο ως τελευταία δόση. Θα δούμε τις καταστάσεις και θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε».

Ωστόσο, για το ζήτημα ενδεχόμενης παράτασης στην υποβολή δηλώσεων ήταν ξεκάθαρος: «Οι παρατάσεις που μπορούσαν να δοθούν, δόθηκαν. Δεν είναι θέμα τρόικας, αλλά πρέπει να σιγουρέψουμε το μεγάλο στόχο που είναι το πρωτογενές πλεόνασμα και μας αναγκάζει οι κινήσεις μας μέσα στη χρονιά να είναι συγκεκριμένες. Σε ένα μεγάλο μέρος των φορολογουμένων που είναι οι μισθωτοί, είναι μικρότερη η επιβάρυνση και επανέρχεται στα κανονικά επίπεδα που ήταν και τις προηγούμενες χρονιές. Άρα, θεωρώ ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα εισπραξιμότητας. Σε ό,τι αφορά τον ΦΑΠ, έχουμε ανέβει στο ιστορικό υψηλό του 75% εισπραξιμότητας και το μεγάλο μας ρίσκο είναι αυτό».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από