Την ανάγκη να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να σταματήσουν «οι σφαγές» και «η κλιμάκωση της βίας» στη Συρία αλλά και να προωθηθεί μια «πολιτική λύση» υπογράμμισε σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.

«Πρέπει να γίνουν τα πάντα για μία πολιτική διευθέτηση, αλλά αυτό θα συμβεί μόνον εάν ο (Συριακός Εθνικός) Συνασπισμός μπορέσει να εμφανιστεί ως μια εναλλακτική λύση με την αναγκαία ισχύ, ιδίως σε ό,τι αφορά το στρατό του», είπε ο Ολάντ μετά από συνάντηση που είχε με τον ηγέτη του ΣΕΣ, Άχμεντ Τζάρμπα.

«Θα μπορέσουμε να το επιτύχουμε αυτό εάν η διεθνής κοινότητα μπορέσει να σταματήσει προσωρινά αυτή την κλιμάκωση της βίας, της οποίας η επίθεση με χημικά όπλα είναι απλώς ένα παράδειγμα», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας διαβεβαίωσε εξάλλου εκ νέου ότι το Παρίσι θα προσφέρει «την πολιτική του υποστήριξη, αλλά και ανθρωπιστική και υλική βοήθεια» στη συριακή αντιπολίτευση.

Πάντως στις δηλώσεις του αυτές ο Ολάντ δεν αναφέρθηκε σε μια αύξηση της «στρατιωτικής υποστήριξης του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού», όπως είχε κάνει την Τρίτη.