Την ανάγκη να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να σταματήσουν «οι σφαγές» και «η κλιμάκωση της βίας» στη Συρία αλλά και  να προωθηθεί μια «πολιτική λύση» υπογράμμισε σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.

«Πρέπει να γίνουν τα πάντα για μία πολιτική διευθέτηση, αλλά αυτό θα συμβεί μόνον εάν ο (Συριακός Εθνικός) Συνασπισμός μπορέσει να εμφανιστεί ως μια εναλλακτική λύση με την αναγκαία ισχύ, ιδίως σε ό,τι αφορά το στρατό του», είπε ο Ολάντ μετά από συνάντηση που είχε με τον ηγέτη του ΣΕΣ, Άχμεντ Τζάρμπα.

«Θα μπορέσουμε να το επιτύχουμε αυτό εάν η διεθνής κοινότητα μπορέσει να σταματήσει προσωρινά αυτή την κλιμάκωση της βίας, της οποίας η επίθεση με χημικά όπλα είναι απλώς ένα παράδειγμα», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας διαβεβαίωσε εξάλλου εκ νέου ότι το Παρίσι θα προσφέρει «την πολιτική του υποστήριξη, αλλά και ανθρωπιστική και υλική βοήθεια» στη συριακή αντιπολίτευση.
Πάντως στις δηλώσεις του αυτές ο Ολάντ δεν αναφέρθηκε σε μια αύξηση της «στρατιωτικής υποστήριξης του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού», όπως είχε κάνει την Τρίτη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από