Τα χρέη του καλλιτεχνικού διευθυντή στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά αναλαμβάνει, σύμφωνα με απόφαση που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, ο σκηνοθέτης Τάκης Τζαμαργιάς.

Το θέατρο ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό με τετραήμερα εγκαίνια που θα περιλαμβάνουν εκδηλώσεις, ξεναγήσεις, μια μεγάλη συναυλία στον προαύλιο χώρο και παράσταση αφιερωμένη στην ιστορία του.

Το Δημοτικό του Πειραιά αποτελεί σήμα κατατεθέν της πόλης και από τα πιο αξιόλογα δείγματα της δημόσιας αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα του 19ου αιώνα.

Ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος δήλωσε ότι για το θέμα αναμένεται να δοθεί συνέντευξη Τύπου όπου θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα της πρεμιέρας που θα είναι έως τις 27 Σεπτεμβρίου.

O κ. Μιχαλολιάκος ανακοίνωσε επίσης ότι ορίστηκαν τα έξι από τα εννέα μέλη της Εφορείας του Δημοτικού Θεάτρου, ενώ απομένουν ακόμη τρία μέλη που θα τα επιλεχθούν με αυστηρά πολιτιστικά κριτήρια και θα τα προταθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο δήμαρχος Πειραιά ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για την πολύτιμη βοήθεια που προσέφερε για την επαναλειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου ενώ ευχαρίστησε και τον πρόεδρο του ΟΛΠ Γ. Ανωμερίτη αλλά και το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού, να επιχορηγήσουν το δημοτικό θέατρο με 100.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου έχει συμφωνηθεί κοινή σύσκεψη ΟΛΠ και δήμου Πειραιά.