Δεκάδες χιλιάδες συμμετείχαν και εφέτος - εν μέσω οικονομικής κρίσης που μαστίζει την Ισπανία - στη μάχη της «Τοματίνα» στην κωμόπολη Μπουνιόλ, 50 χιλιόμετρα από τη Βαλένθια. 

Ωστόσο εφέτος το έθιμο είχε μια (μάλλον θλιβερή) πρωτιά: Για πρώτη φορά στην ιστορία από το 1945, που η μάχη της τομάτας ξεκίνησε αντλώντας έμπνευση, όπως θέλει ο θρύλος, από ένα αυτοσχέδιο πόλεμο μικρών παιδιών με φαγητά, ο Δήμος του Μπουνιόλ άρχισε να χρεώνει για τη συμμετοχή στην «Τοματίνα», καθώς οι τοπικές Αρχές αντιμετωπίζουν και αυτές οικονομικά προβλήματα και αναζητούνταν τρόποι να καλυφθεί το κόστος της φιέστας.

Ο Δημος του Μπουνιόλ υπολόγισε ότι την Τετάρτη το μεσημέρι, στη διάρκεια μίας ώρας «Τοματίνα», περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι συμμετείχαν, εκσφενδονίζοντας τόνους τομάτας ο ένας στον άλλον. 

Το αντίτιμο για τη συμμετοχή ορίστηκε στα 10 ευρώ για τους επισκέπτες της κωμόπολη. Οι περίπου 5.000 μόνιμοι κάτοικοι εξαιρέθηκαν από την υποχρέωση πληρωμής εισιτηρίου.

Το εισιτήριο εμπόδισε πολλούς να συμμετάσχουν εφέτος στην «Τοματίνα», αλλά μετρίασε και το πρόβλημα διαχείρισης του πλήθους, το οποίο ήταν και ένας άλλος παράγοντας για τον οποίο οι τοπικές Αρχές επέλεξαν να χρεώσουν τη συμμετοχή.

Σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, πέρυσι στην Τοματίνα οι συμμετοχές είχαν ξεπεράσει τα 50.000 άτομα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από