Σε σύρραξη στο χώρο της Υγείας εξελίσσεται το θερμό επεισόδιο του βουλευτή Στάθη Παναγούλη με τον Αδωνη Γεωργιάδη.

Οι εργαζόμενοι στα ψυχιατρικά νοσοκομεία απαιτούν να ανακαλέσει άμεσα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ την δήλωση του περί ζουρλομανδύα, επισημαίνοντας ότι τέτοιες εκφράσεις ενισχύουν το στίγμα απέναντι στον ψυχικά ασθενή.

Και προσθέτουν ότι ο ζουρλομανδύας – μια από τις πλέον χείριστες πρακτικές πολλών δεκαετιών πριν – ανήκει στο παρελθόν.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παναγούλης σχολίασε με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς τη δήλωση του υπουργού Υγείας, οποίος απευθυνόμενος στους εργαζόμενους της Πολυκλινικής Αθήνας είπε πρόσφατα ότι «έπρεπε να σας απολύσουμε για να δείτε τι εστί βερίκοκο».

Μεσολάβησαν λίγες ώρες και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: «Ο Αδωνης Γεωργιάδης έχει μεταβληθεί σε ΚΑΡΝΑΒΑΛΟ και ΓΕΛΩΤΟΠΟΙΟ. Είναι στις τηλεοράσεις από το πρωί ως το βράδυ.

Ο κύριος αυτός έχει γελοιοποιήσει την πολιτική. Παρακαλούνται οι εργαζόμενοι στο ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ (ΔΑΦΝΙ), όταν τους επισκεφθεί, να του φορέσουν ΖΟΥΡΛΟΜΑΝΔΥΑ».

Οι σχολιασμοί αυτοί έχουν ξεσηκώσει ωστόσο, την έντονη αντίδραση του Συλλόγου Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων του ΕΣΥ Νομού Αττικής (ΣΥ.ΝΟ.ΨΥ.ΝΟ. – Ε.Σ.Υ. Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ), καθώς σε ανακοίνωση του υπενθυμίζει στον κ. Παναγούλη τις προσπάθειες των τελευταίων ετών για βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών ψυχικής υγείας στα πλαίσια της μεταρρύθμισης και τον αποστιγματισμό της ψυχικής ασθένειας.

«Δεν μπορεί κανένας και ακόμη περισσότερο ένας εκπρόσωπος ενός πολιτικού κόμματος, να στιγματίζει με αυτές του τις δηλώσεις έναν ολόκληρο χώρο, ιδιαίτερα ευαίσθητο», επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.