Αρσεναλ, Αούστρια Βιέννης, Βασιλεία, Στεάουα Βουκουρεστίου και φυσικά η Σάλκε είναι οι πέντε πρώτες ομάδες από τα πλέι οφ που πήραν τα εισιτήρια για τους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, η κλήρωση των οποίων θα διεξαχθεί αύριο στο Γκριμάλντι Φόρουμ του Μονακό, στις 18.45.

Η Στεάουα είχε το δυσκολότερο έργο, καθώς χρειάστηκε να πετύχει δύο γκολ εκτός έδρας εις βάρος της Λέγκια (2-2) μετά την ισοπαλία 1-1 που είχε υποχρεωθεί στο πρώτο ματς.

Τα Κανόνια της Αρσεναλ συνεχίζουν να σκοράρουν, αυτή τη φορά δις εις βάρος της Φενέρμπαχτσε (2-0), ενώ η Ντιναμό Ζάγκρεμπ άγγιξε το θαύμα όταν προηγήθηκε 3-1 εκτός έδρας της Αούστρια, αλλά τελικά δέχθηκε γκολ στο 82′ από τον Κίναστ και αποκλείστηκε. Επίσης, Βασιλεία – Λουντογκόρετς 2-0.

Η θυσία του προβάτου. Θα θυσιάσουν πρόβατο οι Καζάκοι της Σαχτέρ Καρανταγί πριν από την αποψινή αναμέτρησή τους με τη Σέλτικ στο Πάρκχεντ, στη ρεβάνς του 2-0 του Καζακστάν;

Ο προπονητής της Σαχτέρ, Βίκτορ Κουμίκοφ, υποστήριξε ότι η ομάδα του θα προσπαθήσει να τηρήσει την παράδοσή της και να θυσιάσει ένα πρόβατο, γιατί είναι ένας τρόπος για να βελτιώνεται η ψυχολογία των παικτών και να ηρεμούν πριν από τον αγώνα! Οταν ρωτήθηκε πού θα το βρει, ο Κουμίκοφ είπε γελώντας: «Απ’ όσο ξέρω, η Σκωτία έχει ανεπτυγμένη κτηνοτροφία. Δεν θα είναι δύσκολο να βρούμε ένα πρόβατο».

Οι Καζάκοι θεωρούν ότι είναι φαβορί για να προκριθούν -για πρώτη φορά στην ιστορία τους –στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ο μέσος Ρότζερ Κάνας είπε ότι οι πιθανότητες είναι 70-30 υπέρ της Σαχτέρ.

«Με τέτοιες δηλώσεις δεν χρειάζεται να μιλήσω εγώ στους παίκτες μου για να τους δώσω κίνητρο», απάντησε ο προπονητή της Σέλτικ, Νιλ Λένον.

Θα διεξαχθούν επίσης οι αναμετρήσεις (σε παρένθεση τα σκορ των πρώτων αγώνων): Ζενίτ – Πάκος Φερέιρα (4-1), Μίλαν – Αϊντχόβεν (1-1), Μάριμπορ – Πλζεν (1-3), Ρεάλ Σοσιεδάδ – Λυών (2-0).