Οι ετοιμασίες στο μπαρ με θέα την εξέδρα των επισήμων της Τούμπας, στη διασταύρωση των οδών Ευαγόρα και Ανω Τζουμαγιάς, θα αρχίσουν από νωρίς.

Περίπου στις 6 μ.μ. οι σερβιτόροι καθαρίζουν τα τραπέζια και τοποθετούν φιάλες με ουίσκι στα πρώτα τραπέζια, σε απόσταση αναπνοής από τους τηλεοπτικούς δέκτες. Το πρόγραμμα γραμμένο με κιμωλία στον πίνακα: 21.45 ΠΑΟΚ – Σάλκε.

Λίγο πιο κάτω, περιμετρικά του γηπέδου της Τούμπας, οι σεκιουριτάδες είναι στις θέσεις τους.

Στο καφέ πίσω από τη θύρα 4Α, κίνητρο για την πελατεία οι προσιτές τιμές. «Μπίρα Τούμπα 2 ευρώ», γράφει το καρτελάκι καρφωμένο στην κολόνα της ΔΕΗ.

Γύρω στις 7 μ.μ. άρχισαν να αναζητούν πλάνα οι απεσταλμένοι των τηλεοπτικών δικτύων από το εξωτερικό.

Ο ελληνομαθής Torsten Haselbauer του γερμανικού ZDF δείχνει εξοικειωμένος με το περιβάλλον. Αλλωστε, έχει και την εμπειρία της κάλυψης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Ο απεσταλμένος του Skysports παίρνει συνεντεύξεις από πιτσιρικάδες, ενώ οι εικονολήπτες των δύο καναλιών περιμένουν την άφιξη της αποστολής του ΠΑΟΚ στη διασταύρωση των οδών Κλεάνθους και Διογένους.

Δύο χιλιόμετρα νοτιότερα, οι οπαδοί φθάνουν στην είσοδο του ξενοδοχείου Μακεδονία Παλάς με αυτοκίνητα, μηχανάκια και ποδήλατα και διακόπτουν την κυκλοφορία στη Λεωφόρο Νίκης.

Στις 7.30 μ.μ. ο Ιβάν Σαββίδης βγαίνει στο μπαλκόνι για να απολαύσει το πλήθος που φωνάζει: «Να τος, να τος ο πρωθυπουργός».

Η αποστολή φθάνει ταχύτατα στον προορισμό της, η πομπή των δικύκλων αποδίδει πρωθυπουργικές τιμές και όταν η Σάλκε θα μπει στην Τούμπα άπαντες αποχωρούν για να βρουν καλή θέση μπροστά σε τηλεοπτικό δέκτη.