Ονειρο ήταν και πάει. Ενα όνειρο όμως που δεν ήταν ανέφικτο. Ο ΠΑΟΚ απέδωσε ποδόσφαιρο επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ στην επανάληψη χθες στο γήπεδο της Τούμπας, στη ρεβάνς με τη Σάλκε για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Ετσι, παρά το ότι αποκλείστηκε χάνοντας 2-3 από τους Γερμανούς, έδειξε ότι άξιζε να είναι εκείνος στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη, αντί της Σάλκε. Ηταν κρίμα που αποκλείστηκε, όπως ήταν κρίμα και ότι οι κερκίδες του γηπέδου της Τούμπας ήταν άδειες. Ισως οι φίλαθλοι του Δικεφάλου που είδαν την αγαπημένη τους ομάδα από την τηλεόραση σε ένα ιστορικό παιχνίδι, όσον αφορά τη σημασία και την εξέλιξή του, να πήραν το μάθημά τους. Γιατί χθες το βράδυ το να μην βρίσκεσαι στο γήπεδο της Τούμπας και να μη βλέπεις τους παίκτες του Χουμπ Στέφενς να έχουν τη δυνατότητα να περάσουν την ακριβοπληρωμένη Σάλκε, ήταν βαριά τιμωρία. «Καλά να πάθουν που δεν ήταν σήμερα εδώ», ήταν ένα από τα σχόλια που άκουσα χθες στα δημοσιογραφικά θεωρεία της Τούμπας μετά το τέλος του αγώνα, κατηγορώντας τους οπαδούς για τα επεισόδια που προκαλούν κατά καιρούς και καταδικάζουν την ομάδα. Καλά να πάθουν οι κακοί οπαδοί που οδήγησαν τον ΠΑΟΚ σε τιμωρία της έδρας του με τρεις αγωνιστικές, δεν ισχύει όμως το καλά να πάθουν και για τους ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου που στερήθηκαν τη δύναμη της κερκίδας. Μια δύναμη που μπορεί να τους έδινε το κάτι παραπάνω ώστε να πετύχουν και τρίτο και τέταρτο γκολ και να γυρίσουν το παιχνίδι, αφού η δυναμικότητα των δύο ομάδων έδειχνε ότι η πρόκριση ακόμη και 3-2 ή και 4-3 δεν ήταν ανέφικτη, ειδικά όταν η Σάλκε έπαιζε με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Τζόουνς στο 64′.

Τα συναισθήματα μετά το τέλος του αγώνα ήταν γλυκόπικρα. Πικρά για τον αποκλεισμό και γλυκά για την εικόνα που έδειξε η ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο. Το μόνο που της έλειπε ήταν η τύχη και η υπομονή. Ισως και η στοιχειώδης εύνοια της διαιτησίας που στο 1-0 θα μπορούσε να δώσει χέρι στον Ουτσίντα και στο 85′ πέναλτι στον Στοχ.

Για τη Σάλκε, δύο φορές σκόραρε ο Σαλάι στο 43′ και στο 90′, ενώ γκολ πέτυχε και ο Ντράξλερ στο 67′. Τα γκολ του ΠΑΟΚ πέτυχαν οι Αθανασιάδης (53′) και Κατσουράνης (79′).

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Κίτσιου, Κατσουράνης, Βίτορ, Σκόνδρας, Κάτσε, Τζιόλης, Λούκας (80′ Γεωργιάδης), Στοχ, Σαλπιγγίδης (73′ Ολίσε), Αθανασιάδης (73′ Νέτσιντ).

Σάλκε: Χίλντεμπραντ, Ουτσίντα, Σαντάνα, Χέβεντες, Φουχς, Χέγκερ, Τζόουνς, Φαρφάν (83′ Ματίπ), Κλέμενς (60′ Μέγιερ 70′ Νοϊστέντερ), Ντράξλερ, Σάλαϊ.