Σε κινητοποιήσεις με την έναρξη της σχολικής χρονιάς προσανατολίζονται και οι δάσκαλοι μετά τους καθηγητές που ήδη έχουν προαναγγείλει απεργίες. Πριν από λίγο η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) συναντήθηκε με τον υπουργό και τον υφυπουργό Παιδείας και τους παρουσίασαν τα μεγάλα προβλήματα του κλάδου (καθυστέρηση αποσπάσεων, μηδαμινές προσλήψεις μονίμων, μείωση αναπληρωτών).

Μετά τη συνάντηση οι εκπρόσωποι των δασκάλων τόνισαν πως δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τη δέσμευση του Υπουργείου ότι θα προχωρήσει σύντομα σε επίλυση των προβλημάτων. Κι αυτό διότι τα χρονικά περιθώρια μέχρι την έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι πλέον πολύ στενά. Όπως συμπλήρωσαν θα περιμένουν έως την Παρασκευή την υλοποίηση των δεσμεύσεων από πλευράς Υπουργείου όπως είναι για παράδειγμα η ανακοίνωση των αποσπάσεων. Αυτό το διάστημα η Ομοσπονδία θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ προκειμένου να συντονίσουν τις κινητοποιήσεις τους ενώ ενδέχεται να συνεδριάσει εκ νέου τις επόμενες ημέρες για να καθορίσει τη στάση της.

Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης παρουσίασαν στον Υπουργό Κ. Αρβανιτόπουλο και στον υφυπουργό Σ.Κεδίκογλου τα μεγάλα προβλήματα του κλάδου τους – τα οποία εκτιμούν ότι θα έχουν συνέπειες και στην εκπαιδευτική διαδικασία. Τους τόνισαν πως φέτος θα είναι η πρώτη φορά που δεν θα γίνει ούτε ένας μόνιμος διορισμός στην Πρωτοβάθμια και πως θα είναι μειωμένοι οι αναπληρωτές κατά 10.000. Αυτό σημαίνει, όπως επεσήμαναν οι εκπρόσωποι των δασκάλων, πως οι μαθητές τη νέα σχολική χρονιά θα είναι στην τάξη αλλά δεν θα έχουν εκπαιδευτικούς.

Ακόμη, η ΔΟΕ σημείωσε πως έχουν καθυστερήσει πάρα πολύ οι αποσπάσεις. Το αποτέλεσμα είναι, όπως τόνισαν, στις 2 Σεπτεμβρίου να πρέπει να παρουσιαστούν στις οργανικές τους θέσεις και μετά, κάνοντας επιπλέον έξοδα θα πρέπει να επιστρέψουν στις θέσεις όπου ζήτησαν απόσπαση.

Ακόμη οι εκπαιδευτικοί διατύπωσαν την αντίθεσή τους στις μετατάξεις. Είπαν ότι δημιουργούν προβλήματα σε μερίδα εκπαιδευτικών που είναι τώρα στην Πρωτοβάθμια. Σημείωσαν επίσης πως μόλις τώρα έγινε η προκήρυξη για τους σχολικούς φύλακες.