Περιστατικό οδήγησης τρένου του προαστιακού σιδηροδρόμου από ανήλικη κόρη μηχανοδηγού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, διερευνά από χτες η εταιρία.

Όπως η ίδια ανακοίνωσε, «η ΤΡΑΙΝΟΣΕ διερευνά ανώνυμη καταγγελία επιβάτη, σύμφωνα με την οποία φέρεται μη εξουσιοδοτημένο άτομο να έχει παρουσία στην καμπίνα του μηχανοδηγού της αμαξοστοιχίας 2597, που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Λάρισα, την Κυριακή 25 Αυγούστου 2013».

Από την μέχρι τώρα έρευνα, αναφέρει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δεν επιβεβαιώνεται κανένα από τα σενάρια που αναφέρει η καταγγελία, ούτε υπάρχουν άλλες καταγγελίες επώνυμες ή ανώνυμες από τους επιβάτες που επέβαιναν στην αμαξοστοιχία 2597.

Πάντως, σύμφωνα με την καταγγελία, ο μηχανοδηγός φέρεται να έδωσε στην έφηβη κόρη του να οδηγήσει τον συρμό του Προαστιακού και μάλιστα με το τρένο γεμάτο επιβάτες.

Στις διαμαρτυρίες των επιβατών που αντελήφθησαν το πρωτοφανές συμβάν, όπως αναφέρεται στην καταγγελία, ανέλαβε να απαντήσει ο ελεγκτής εισιτηρίων της αμαξοστοιχίας, καθησυχάζοντάς τους ότι ο μηχανοδηγός επιτηρούσε την κόρη του.

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, οι επιβάτες που κάθονταν στο πρώτο βαγόνι είδαν την κοπελίτσα με το σορτς και το σακίδιο να μπαίνει στον θάλαμο του μηχανοδηγού.

Κάθισε για λίγο στη θέση του συνοδηγού αλλά εν συνεχεία εκείνος της παραχώρησε το κάθισμα του οδηγού κι αυτή ανέλαβε τη διεύθυνση του τρένου μετά τον σιδηροδρομικό σταθμό Ραψάνης.

«Το κορίτσι οδήγησε καλά, εκτός από ένα απότομο φρενάρισμα λίγο πριν το τούνελ των Τεμπών», αναφέρεται χαρακτηριστικά και προστίθεται: «Μετά τις διαμαρτυρίες των επιβατών που κάθονταν στις πρώτες θέσεις και αντελήφθησαν τι συνέβαινε, υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει πρόωρα το μάθημα οδήγησης τρένου».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από