Ο ΠΑΟΚ πάλεψε, αλλά δεν κατάφερε να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε, ηττήθηκε 3-2 από τη Σάλκε στο άδειο γήπεδο της Τούμπας και αποκλείστηκε από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ετσι, ο ΠΑΟΚ θα συνεχίσει στο Europa League. Το πρώτο ματς στη Γερμανία είχε τελειώσει 1-1.

Στο πρώτο μέρος, ο ΠΑΟΚ έδωσε μεγάλη προσοχή στην άμυνα και είχε καταφέρει να κρατήσει το «μηδέν», χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα. Ομως, στο 43′ η Σάλκε πέτυχε το 1-0, με τον Σαλάι. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πάντως, διαμαρτυρήθηκαν αφού η μπάλα φάνηκε να χτυπάει στο χέρι του Ουτσίντα, ο οποίος έκανε την πάσα στον Σαλάι. Μάλιστα ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Χουμπ Στέφενς αποβλήθηκε από τον διαιτητή Κάιπερς και είδε το β’ μέρος από την εξέδρα.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο β’ μέρος, είχαν φάσεις για γκολ και τελικά ισοφάρισαν με τον Αθανασιάδη στο 53′. Η κατάσταση έγινε ακόμα καλύτερη για την ελληνική ομάδα, η οποία προσπάθησε για το γκολ, ενώ είδε τη Σάλκε να μένει με δέκα παίκτες στο 64′ λόγω αποβολής του Τζόουνς (δεύτερη κίτρινη).

Ομως, η Σάλκε κατάφερε να προηγηθεί και πάλι με γκολ του Ντράξλερ στο 67′. Ο ΠΑΟΚ έχασε σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσει στο επόμενο λεπτό με τον Λούκας, αλλά το πέτυχε στο 79′ με εξαιρετική κεφαλιά του Κατσουράνη (από εκτέλεση φάουλ του Στόχ).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο το ματς εξελίχθηκε σε θρίλερ, αφού ο ΠΑΟΚ πίεζε για να πετύχει το γκολ που θα του έδινε την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν τα κατάφερε όμως και τελικά η Σάλκε ήταν αυτή που σκόραρε με τον Σαλάι στο 90′ (ύστερα από εξαιρετική προσπάθεια του Ντράξλερ).

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Κίτσιου, Σκόνδρας, Κατσουράνης, Μιγκέλ Βίτορ, Τζιόλης, Κάτσε, Λούκας (80′ Γεωργιάδης), Στοχ, Σαλπιγγίδης (74′ Ολίσε), Αθανασιάδης (74′ Νέτσιντ).

ΣΑΛΚΕ: Χίλντεμπραντ, Ουτσίντα, Φουκς, Σαντάνα, Χέβεντες, Χέγκερ, Τζόουνς, Φαρφάν, Κλέμενς (61′ Μέιερ, 70′ Νόιστεντερ), Ντράξλερ (83′ Μάτιπ), Σαλάι.