Καμία οικονομική συναλλαγή δεν είχε με τον συγκατηγορούμενό του, πρώην γραμματέα Εξοπλιστικών Γιάννη Σμπώκο, όπως υποστήριξε χθες ο Ακης Τσοχατζόπουλος. Ωστόσο, ο πρώην υπουργός αντί άλλης ουσιαστικής απάντησης στη βροχή των ερωτήσεων από τον πρόεδρο του δικαστηρίου για τις χειρόγραφες σημειώσεις του, που μαρτυρούν ύποπτες συναλλαγές μεταξύ των δύο κατηγορουμένων, εκείνος οχυρώθηκε πίσω από τον νόμο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

«Συνήθιζα να κάνω σημειώματα, ήταν όμως καθαρά προσωπικά. Είναι χαρτιά φαντασίας, ιδέες, προτάσεις, όχι όμως προς απόδειξη. Αν επιχειρείτε μέσα από αυτά να βγάλετε οτιδήποτε κάνετε λάθος. Από αυτό το υλικό κανένας δεν μπορεί να βγάλει άκρη. Ούτε εγώ», είπε ο Ακης Τσοχατζόπουλος σε μια ύστατη προσπάθεια να αποφύγει να μιλήσει γι’ αυτό το «φορτίο» .

Παραδέχθηκε βέβαια ότι χρησιμοποιούσε κωδικούς στα επίμαχα σημειώματα που είχαν κατασχεθεί στο γραφείο του μετά τη σύλληψή του. Ωστόσο, αρνήθηκε πως ο κωδικός «Βοσκός» παραπέμπει στον Σμπώκο, ισχυριζόμενος ότι ήταν κάποιος φίλος του από τη Σερβία. Οταν πάλι ρωτήθηκε τι εννοούσε όταν ζητούσε πίσω «10 βιβλία», εκείνος είπε: «Πού να θυμάμαι από εκείνη την εποχή;».