«Το μεγάλο λάθος μου ήταν που επέλεξα τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου» είπε  ο Ακης Τσοχατζόπουλος, συνεχίζοντας την Τρίτη την απολογία του στο δικαστήριο. Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια ερωτήσεων της εισαγγελέως, προκλήθηκε ένταση, ενώ από την αρχή της δεύτερης ημέρας της απολογίας του ο πρώην υπουργός είχε αρνηθεί και να εξηγήσει επίμαχες σημειώσεις του στο ημερολόγιό του, επικαλούμενος τον νόμο περί προσωπικών δεδομένων και δήλωσε άγνοια για τις αγορές των ακινήτων από υπεράκτιες εταιρείες.

Πρόεδρος: «Εχετε κάνει κάποιο λάθος από τη δική σας πλευρά για το οποίο μετανιώνετε;» 

Τσοχατζόπουλος: «Τελικά ήταν λάθος μου που διάλεξα τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Οποιο άλλο ακίνητο και αν διάλεγα δεν θα είχα πρόβλημα. Και αυτά που ζήσαμε εύχομαι να μην το ζήσει κανένας».

Νωρίτερα είχε προκληθεί ένταση στη δίκη του Ακη Τσοχατζόπουλου για τις χρυσές μίζες. Ολα ξεκίνησαν όταν άρχισε να ρωτά τον Τσοχατζόπουλο η εισαγγελέας Γεωργία Αδειλήνη.

Εισαγγελέας: «Πώς γίνεται με αμαρτωλά χρήματα να αποκτώνται ακίνητα συγγενικών σας προσώπων;»

Τσοχατζόπουλος: «Είναι ψέματα αυτά. Πήγαν στην κόρη μου αμαρτωλά χρήματα; Με εκπλήσσετε... Τι λογικές είναι αυτές; Είστε προκατειλημμένη».

Την ώρα εκείνη σηκώθηκε ο εκ των συνηγόρων του πρώην υπουργού Γιάννης Παγορόπουλος καταγγέλλοντας ότι «έχετε βγάλει απόφαση».

Πρόεδρος: «Βγάλτε τον έξω...».

Η απόφαση του προέδρου να απομακρύνει τον δικηγόρο του κατηγορουμένου με τη ... συνδρομή αστυνομικής φρουράς προκάλεσε την έκρηξη των άλλων υπερασπιστών, οι οποίοι μάλιστα ενημέρωσαν τον Δικηγορικό Σύλλογο.

Ο πρόεδρος συνέχισε με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο «Δεν θα το κάνετε εδώ ζούγκλα.Τη Βουλή την έχετε ήδη κάνει».

«Προσωπικά δεδομένα το ημερολόγιο μου»

Τον νόμο για τα προσωπικά δεδομένα επικαλέστηκε ο Aκης Tσοχατζόπουλος για να μην απαντήσει, επί της ουσίας στις ερωτήσεις του προέδρου για τις χειρόγραφες σημειώσεις του που κατασχέθηκαν στο γραφείο του και από το περιεχόμενο του προκύπτουν οικονομικές συναλλαγές με τον συγκατηγορούμενο του Γιάννη Σμπώκο.

Πρόεδρος: «Εχετε οικονομικές διάφορες με τον Σμπώκο;»

Τσοχατζόπουλος: «Οχι, απολύτως καμία»

Πρόεδρος: «Πως εξηγείτε αυτές τις σημειώσεις;»

Τσοχατζόπουλος: «Συνήθιζα να γράφω σημειώματα καθαρά προσωπικά»

Πρόεδρος: «Εκφράζεστε με κωδικούς;»
     

Τσοχατζόπουλος: «Βεβαίως... »

Πρόεδρος: «Ποιος ήταν ο Βοσκός

Τσοχατζόπουλος:  «Ενας φίλος»

Πρόεδρος: «Είχε σχέση με τον Σμπώκο;»

Τσοχατζόπουλος: «Οχι. Σε αυτά τα θέματα δεν μπαίνω σε συζητήσεις . Δεν πρόκειται να συνεχίσω την κουβέντα.»

 Πρόεδρος: «Μας ενδιαφέρει να μας δώσετε πειστικές εξηγήσεις».

Δήλωσε άγνοια για τις off shore εταιρείες

Νωρίτερα ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος στην απολογία του δήλωσε πλήρη άγνοια για τις off shore εταιρείες μέσω των οποίων αποκτήθηκαν ακίνητα που κατέληξαν στην οικογένεια του.  Ο κ. Τσοχατζόπουλος υπεραμύνθηκε της νομιμότητας των επίμαχων αγορών αρνούμενος ότι εκείνος ήταν ο άνθρωπος πίσω από τις υπεράκτιες εταιρείες, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο.

Αξίζει να σημειωθεί  ότι με μια ιστορική διαδρομή από την παραίτηση του Ανδρέα Παπανδρέου ,τη διαδοχή του από τον Κώστα Σημίτη και την κρίσιμη νύχτα των Ιμίων ξεκίνησε τη δεύτερη μέρα της απολογίας του ο Ακης Τσοχατζόπουλος. 

Πρόεδρος: Να ξεκινήσουμε από τα ακίνητα...

Τσοχατζόπουλος:
 «Μου έστησαν υπόθεση ότι δήθεν υπήρξε ξέπλυμα με την αγορά του ακινήτου στη Διονυσίου Αρεοπαγιτου».

Ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος κατηγορείται ότι μέσω της εταιρείας Νόμπιλις απέκτησε το επίμαχο ακίνητο, ισχυρίστηκε ότι δεν είχε καμία σχέση με αυτή την εταιρεία και ότι αγόρασε το νεοκλασικό με νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες. Ισχυρίστηκε δε, οτι το ακίνητο αυτό του το συνέστησε ,αρχικά προς ενοικίαση η λογίστρια του Φρόσω Λαμπροπούλου.

Μετά από την αγορά του είπε «ζήσαμε επικοινωνιακή καταιγίδα. Υπήρξαν συμφέροντα εκδοτικά-οικονομικά, κομματικά και στη συνέχεια οι ηγεσίες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τα έκαναν πλακάκια για τα υποβρύχια».

Στη συνέχεια αρνήθηκε και τη σχέση του με την υπεράκτια εταιρία Τορκάσο, μέσω της οποίας απέκτησε ακίνητα στην Κόμνα Τράκα και την Κεφαλληνίας. «Ο ξάδελφος μου ήταν διαχειριστής και εκπρόσωπος της εταιρείας με δραστηριότητα στο χώρο Real Estate. Δυστυχώς όμως, έπεσε όμηρος στα χέρια του ανακριτή και προχώρησε σε παράνομη και ανήθικη συναλλαγή».

Ζήγρας: «
Πες την αλήθεια...»

Πρόεδρος
:«Την Bluebell την έχετε ακούσει ποτέ;» 

Τσοχατζόπουλος: «
Την αγνοούσα. Εμαθα κάποια στιγμή ότι η κόρη μου είχε νοικιάσει σπίτι στο Κολωνάκι απο την εταιρεία αυτή».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από