Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποστήριξε σήμερα πως προκειμένου να οικοδομηθεί «μία ισχυρή Ευρώπη», κάθε χώρα οφείλει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της και «να μη ζητεί περισσότερα χρήματα από τις άλλες».
«Ο καθένας θα πρέπει να κάνει το καθήκον του και να μην αξιώνει περισσότερα χρήματα από τους άλλους», δήλωσε ο υπουργός σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN International.

«Αυτός είναι ένας κάκιστος τρόπος για μία ισχυρή Ευρώπη, είναι μία κακή προτροπή», πρόσθεσε ο Σόιμπλε.

«Σε περίπτωση που επανεκλεγεί η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, είμαι βέβαιος πως θα εργασθούμε για μία πιο ισχυρή Ευρώπη. Δεν επιθυμούμε μία γερμανική Ευρώπη, αλλά θέλουμε μία Ευρώπη συμπαγή. Αυτό συνεπάγεται πως κάθε κράτος μέλος, περιλαμβανομένης και της Γερμανίας, θα πρέπει να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά του», υπογράμμισε ο Σόιμπλε στην ίδια συνέντευξη, εκτιμώντας παράλληλα πως η Ευρωζώνη βρίσκεται «σε πολύ καλύτερη κατάσταση» απ' ό,τι προ ολίγων ετών.

Εν μέσω της προεκλογικής περιόδου, η κυβέρνηση Μέρκελ, η οποία διεκδικεί τρίτη θητεία στις εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου, πασχίζει να μην εξάψει την κοινή γνώμη της χώρας της, που εμφανίζεται όλο και πιο διστακτική στην παροχή βοήθειας προς τις κλυδωνιζόμενες οικονομικά χώρες της Ευρώπης.

Μολονότι το Βερολίνο διαμηνύει πως δεν πρόκειται να υπάρξει και νέα ελάφρυνση του ελληνικού δημοσίου χρέους, ο Σόιμπλε είπε προ ημερών πως η Ελλάδα «θα χρειαστεί» κι άλλη διεθνή βοήθεια, πέραν του προγράμματος δανεισμού της το οποίο λήγει το 2014, κρίνοντας —σε  συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Ράινισε Ποστ— πως τα στοιχεία που είχε δημοσιεύσει πρόσφατα για τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Αθήνας το ΔΝΤ, «δε μοιάζουν να είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από