«Ασέβεια προς όλο τον κόσμο» χαρακτήρισε ο προπονητής της Μπαρτσελόνα Τάτα Μαρτίνο το ιλιγγιώδες ποσό των 100 εκατ. ευρώ που θα δώσει η Ρεάλ Μαδρίτης στην Τότεναμ για τον Γκάρεθ Μπέιλ. «Δεν καταλαβαίνει πώς λειτουργεί το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο», ήταν η απάντηση του ομολόγου του στη Βασίλισσα Κάρλο Αντσελότι.

Η συζήτηση για την «ανηθικότητα» που μπορεί να κρύβουν τα 100 εκατ. ευρώ τα οποία θα δώσει η Ρεάλ στην Τότεναμ για τον Μπέιλ άνοιξε στην Ισπανία από τον προπονητή της Μπάρτσα.

«Είναι καλός παίκτης, αλλά τα χρήματα που φημολογείται ότι θα δοθούν είναι εκτός πραγματικότητας για τα σημερινά οικονομικά δεδομένα. Δείχνει έλλειψη σεβασμού στον κόσμο γενικότερα», είπε ο Τάτα Μαρτίνο.

«Δεν καταλαβαίνω τα λόγια του. Δεν βρίσκεται εδώ αρκετό διάστημα και ακόμα δεν καταλαβαίνει πώς λειτουργεί το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο», του απάντησε ο Κάρλο Αντσελότι. Ο Ιταλός άφησε αιχμές εναντίον του Μαρτίνο δηλώνοντας πως «δεν καταλαβαίνει ούτε τη δική του ομάδα, γιατί και η Μπαρτσελόνα ξόδεψε χρήματα για μερικούς σημαντικούς παίκτες», εννοώντας φυσικά τα 57 εκατ. ευρώ που έδωσαν οι Μπαλουγκράνα για τον Νεϊμάρ.

Στο θέμα παρενέβη και ο γνωστός από τις εκθέσεις του για την οικονομική κατάσταση των ομάδων της Πριμέρα Ντιβισιόν ισπανός οικονομολόγος Χοσέ Μαρία Γκάι ντε Λιεμπάνα, ο οποίος είπε πως κανένας παίκτης δεν αξίζει 100 εκατ. ευρώ (ούτε καν ο Μέσι) , ενώ σημείωσε πως το χρέος της Ρεάλ Μαδρίτης πλησιάζει τα 600 εκατ. ευρώ.

Το συνολικό κόστος της μεταγραφής του Μπέιλ, ο οποίος βρίσκεται στη Μαρμπέγια και περιμένει ειδοποίηση από τη Ρεάλ για να μεταβεί στο Σαντιάγο Μπερναμπέου, και να παρουσιαστεί πιθανόν αύριο, θα φτάσει στα 212 – 220 εκατ. ευρώ!

Εκτός από τα 100 εκατ. που θα πάρει η Τότεναμ, η Ρεάλ θα πρέπει να πληρώσει την επόμενη εξαετία 112 – 120 εκατ. ευρώ για να καλύψει το συμβόλαιο του παίκτη.

Η «Σάντεϊ Μίρορ» υπολογίζει πως η ετήσια αποζημίωση του Μπέιλ που έχει δεχτεί τις περισσότερες κάρτες στην Πρέμιερ Λιγκ για «θέατρο» θα είναι 18,5 εκατ. ευρώ μαζί με την εφορία, ενώ η «Μάρκα» την είχε υπολογίσει λίγο πάνω από 20 εκατ. ευρώ.

Επίσης η ρήτρα του συμβολαίου του θα είναι ίδια με αυτή του Ρονάλντο -στο ένα δισ. ευρώ!

«Και να σκεφτεί κανείς πως αυτός ο παίκτης δεν έχει κερδίσει κανέναν τίτλο», σχολίασε η άλλοτε δόξα του ολλανδικού ποδοσφαίρου Ριουντ Γκούλιτ. Αξίζει να υπογραμμιστεί πως το χρυσάφι που θα δοθεί για τον Μπέιλ δεν εξασφαλίζει στον Ουαλό θέση βασικού στη Ρεάλ, όπως ανέφεραν πολλές ισπανικές εφημερίδες, ενώ ο βοηθός του Αντσελότι και άλλοτε πιο ακριβός παίκτης στον κόσμο Ζινεντίν Ζιντάν θα αναλάβει προσωπικά να βοηθήσει τον Μπέιλ να προσαρμοστεί μπροστά στον κίνδυνο να καταρρεύσει ψυχολογικά από τις μεγάλες απαιτήσεις που θα έχει ο σύλλογος από αυτόν. Ο Ζιζού πάντως πιστεύει πως ο Μπέιλ μπορεί τα επόμενα τέσσερα – πέντε χρόνια να γίνει ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο.