Η δήλωση του Σεσκ Φάμπρεγας «πρέπει να βελτιωθούμε» αποτυπώνει την κακή εμφάνιση της Μπαρτσελόνα και τη φτωχή νίκη με 1-0 που πέτυχε επί της Μάλαγα στο Ροσαλέδα.

Βεβαίως η Μπάρτσα μπορεί να επικαλεστεί ως δικαιολογία ότι δεν αγωνίστηκε ο Μέσι. Ο Νεϊμάρ όμως; Για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι ο Βραζιλιάνος έμεινε στον πάγκο και αγωνίστηκε στο τελευταίο ημίωρο χωρίς να εντυπωσιάσει.

Ο άνθρωπος που έσωσε τους Μπλαουγκράνα ήταν ένας άλλος Βραζιλιάνος, λιγότερο διάσημος, ο Αντριάνο που πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα στο 44′ με κεραυνό από 25 μέτρα. Στάθηκε όμως άτυχος γιατί ένιωσε τράβηγμα στο δεξί πόδι, αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο και είναι αμφίβολος για τη ρεβάνς του 1-1 στο ισπανικό Σούπερ Καπ με αντίπαλο την Ατλέτικο, στο Καμπ Νου, την Τετάρτη.

Η Μάλαγα θα μπορούσε να ισοφαρίσει στο 68′ αλλά ο Φαμπρίς Ολίγια σημάδεψε το δοκάρι, ενώ στα τελευταία λεπτά ο πορτιέρο της Μπάρτσα Βίκτορ Βαλντές πραγματοποίησε σωτήριες αποκρούσεις για την ομάδα του.

«Στα τελευταία πέντε λεπτά υποφέραμε αλλά πρέπει να μάθουμε να υποφέρουμε. Πρέπει να βελτιωθούμε. Ηταν μία δύσκολη και πολύ σημαντική νίκη», είπε ο Σεσκ Φάμπρεγας, οποίος προσπάθησε να καλύψει τη θέση του Μέσι.

Αλλα αποτελέσματα: Χετάφε – Αλμερία 2-2, Αθλέτικ Μπιλμπάο – Οσασούνα 2-0, Ελτσε – Σοσιεδάδ 1-1, Εσπανιόλ – Βαλένθια 3-1, Βιγιαρεάλ – Βαγιαδολίδ 2-1, Ατλέτικο Μαδρίτης – Ράγιο Βαγεκάνο 5-0, Λεβάντε – Σεβίλλη 0-0. Απόψε: Μπέτις – Θέλτα, Γρανάδα – Ρεάλ Μαδρίτης.

Η βαθμολογία: Μπιλμπάο, Μπαρτσελόνα, Βιγιαρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης 6.