Ο Σεμπάστιαν Φέτελ με τη Red Bull θριάμβευσε στο γκραν πρι του Βελγίου, στην πίστα Σπα. Είναι η δεύτερη νίκη του γερμανού οδηγού στο Βέλγιο (η πρώτη ήταν το 2011).

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Φερνάντο Αλόνσο με Ferrari. Ο ισπανός οδηγός έκανε σπουδαίο αγώνα αφού ξεκίνησε από την ένατη θέση! Τρίτος ήταν ο Λιούις Χάμιλτον της Mercedes, ο οποίος είχε την pole position από τις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου.

Ακολούθησαν, οι Ρόσμπεργκ (Mercedes), Γουέμπερ (Red Bull), Μπάτον (McLaren), Μάσα (Ferrari), Γκροζάν (Lotus), Σούτιλ ((Force India), Ρικιάρντο (Toro Rosso). Ασχημα εξελίχθηκε ο αγώνας για τον Κίμι Ράικονεν ο οποίος εγκατέλειψε στον 26ο γύρο. Λίγο αργότερα ο Μαλδονάδο (Williams), χτύπησε το μονοθέσιο του Πολ Ντι Ρέστα (Force India), ο οποίος επίσης αναγκάστηκε να εγκαταλείψει.

Ο Φέτελ έφτασε εύκολα στη νίκη, αφού ξεπέρασε τον Χάμιλτον πριν ακόμα ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος και ουσιαστικά δεν πιέστηκε σε κανένα σημείο του αγώνα.

Ο Γερμανός οδηγός, προηγείται στη βαθμολογία με διαφορά 46 βαθμών από τον δεύτερο. Ο Φέτελ έχει 197 βαθμούς και ακολουθεί ο Φερναντο Αλόνσο με 151. Στη συνέχεια είναι οι Χάμιλτον (139), Ράικονεν (134), Γουέμπερ (115).

Στους κατασκευαστές, προηγείται η Red Bull με 312 βαθμούς και ακολουθούν: Mercedes 235, Ferrari 218, Lotus 187.