Νέα επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε την Κυριακή ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα στοιχεία για την άυξηση του χρέους της χώρας στα 321 δις. ευρώ. «Άφωνοι και αποσβολωμένοι, τόσο ο κρυπτόμενος πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Οικονομικών, παρακολουθούν το χρέος να εκτινάσσεται» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι η σημερινή κυβέρνηση στερείται νομιμοποίησης να υπογράψει νέο μνημόνιο και νέα μέτρα.

Στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου αναφέρεται: «Καθώς οι δηλώσεις των γερμανών αξιωματούχων έκοψαν τον βήχα στον έλληνα υπουργό Οικονομικών σχετικά με το ενδεχόμενο ενός νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους, δηλώνει και αυτός σήμερα, παρά τα όσα προ ολίγων εβδομάδων διέδιδε, πως δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση.

« Άφωνοι και αποσβολωμένοι, τόσο ο κρυπτόμενος πρωθυπουργός, όσο και ο ίδιος, παρακολουθούν το χρέος να εκτινάσσεται αναμένοντας το νέο μνημόνιο, το οποίο, όπως και τα προηγούμενα, θα έχει γραφτεί από τους πιστωτές στο Βερολίνο.

Η σημερινή κυβέρνηση στερείται δημοκρατικής νομιμοποίησης, δεν έχει το δικαίωμα να συνεχίσει το καταστροφικό της έργο και να υπογράψει ένα νέο μνημόνιο και νέα μέτρα.

Οι άνεργοι, οι νέες και οι νέοι, οι συμπολίτες μας που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους, οι εργαζόμενοι στην υγεία και την αυτοδιοίκηση, οι καθηγητές στα σχολεία δεν θα επιτρέψουν να τους διαλύσουν κι άλλο τη ζωή.

Θα επιστρέψουν τα τελεσίγραφα στους συντάκτες τους, γιατί δεν αξίζει στην πατρίδα μας μια τέτοια κυβέρνηση σαν τη σημερινή».

Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου

«Δέσμιος της μανίας του να καταστροφολογεί, ο ΣΥΡΙΖΑ διαστρεβλώνει ακόμα και την απλή αριθμητική. Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δημιούργησε αυτή την προσωρινή αύξηση χρέους, ενώ το Δημόσιο έχει εξασφαλιστεί ισοδύναμα», αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου απαντώντας στον εκπρόσωπο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη σχετικά με το ζήτημα του δημοσίου χρέους και τον καλεί να «φωνάξει από κάποια συνιστώσα κάποιον ειδικότερο να του εξηγήσει».

«Με εθνική προσπάθεια η Ελλάδα ισχυροποιείται και το αναγνωρίζουν πλέον όλοι διεθνώς, όσο και αν αυτό χαλάει τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει ο κ. Κεδίκογλου.