Η Γαλλία έχει φτάσει στο σημείο όπου δεν μπορεί πια να αυξήσει τους φόρους χωρίς να βλάψει την ανάπτυξη και να έχει κόστος σε θέσεις εργασίας, επισημαίνει ο ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν, σε δηλώσεις του που δημοσιεύθηκαν την Κυριακή στον γαλλικό Τύπο.

Τα σχέδια του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ να αφαιρέσει άλλα 6 δισ. ευρώ από την οικονομία με φόρους, οι οποίοι προβλέπονται στον προϋπολογισμό του 2014, έχουν εξοργίσει επιχειρήσεις και νοικοκυρικά και έκαναν το ΔΝΤ να προειδοποιήσει πως περαιτέρω αυξήσεις των φόρων μπορεί να καταστρέψουν την εύθραυστη οικονομική ανάκαμψη.

Στη συνέντευξή του στην εβδομαδιαία εφημερίδα Le Journal du Dimanche, ο κ. Ρεν επανέλαβε ότι οι μεταρρυθμίσεις που προτείνονται από την κυβέρνηση είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν προχωρούν αρκετά ούτε εφαρμόζονται αρκετά γρήγορα.

Όταν ερωτήθηκε αν οι αυξήσεις των φόρων θα πρέπει να σταματήσουν, δήλωσε:

«Οπωσδήποτε. Οι αυξήσεις φόρων στη Γαλλία έφτασαν στο μοιραίο σημείο. Η επιβολή νέων φόρων θα έσπαγε την ανάπτυξη και θα επιβάρυνε την απασχόληση. Η δημοσιoνομική πειθαρχία πρέπει να φέρει μείωση στις δημόσιες δαπάνες και όχι νέους φόρους».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από