Επίθεση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί εναντίον ενός λεωφορείου που μετέφερε στρατιωτικούς της Πολεμικής Αεροπορίας της Υεμένης κοντά στη Σαναά, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματισθούν 25, σύμφωνα με έναν αναθεωρημένο προς τα κάτω απολογισμό που ανακοινώθηκε από στρατιωτική πηγή.

Μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας είχε ανακοινώσει αρχικά πως οι νεκροί είναι έξι.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πολεμικής Αεροπροίας, το σμήναρχο Μέχντι Αλ-Αϊνταρούς, μια βόμβα τοποθετημένη μέσα σ’ ένα λεωφορείο της Πολεμικής Αεροπορίας εξερράγη ενώ το όχημα μετέφερε περίπου 30 αξιωματικούς και στρατιώτες προς μία αεροπορική βάση κοντά στο αεροδρόμιο της Σαναά.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε πως από την επίθεση σκοτώθηκε ένας άνθρωπος και 25 τραυματίσθηκαν.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου όπου μεταφέρθηκαν τα θύματα, ο Αμπντάλα αλ-Νταέρι, επιβεβαίωσε τον απολογισμό και διευκρίνισε πως η κατάσταση πέντε τραυματιών είναι σοβαρή.

«Η επίθεση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των επιχειρήσεων που διεξάγονται συστηματικά εναντίον των δυνάμεων της Υεμένης και της Πολεμικής Αεροπορίας ιδιαίτερα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «αυτή η τρομοκρατική πράξη έχει στόχο να αποσταθεροποιήσει τη χώρα και να εμποδίσει τον εθνικό διάλογο» που διεξάγεται.

Ο διάλογος αυτός, που ολοκληρώνεται κατ’ αρχήν στις 18 Σεπτεμβρίου, πρέπει να καταλήξει σ’ ένα νέο σύνταγμα και στη διεξαγωγή γενικών εκλογών το Φεβρουάριο του 2014, βάσει της συμφωνίας μετάβασης που είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρηση του Άλι Αμπντάλα Σάλεχ το Φεβρουάριο του 2012.