Στη σκηνή του Μπρόντγουεϊ θα μεταφερθεί η διάσημη γαλλική ταινία «Αμελί» στην οποία πρωταγωνιστούσε η Οντρέι Τοτού.

Λεπτομέρειες για τους πρωταγωνιστές της παράστασης, αλλά και για το πότε θα γίνει η πρεμιέρα, δεν έχουν γίνει γνωστές.

Η γαλλική ρομαντική κομεντί (παραγωγής 2001), σε σκηνοθεσία Ζαν-Πιέρ Ζενέ, σημείωσε τεράστια επιτυχία, απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, κέρδισε δύο βραβεία BAFTA, τέσσερα βραβεία Σεζάρ και ήταν υποψήφια για πέντε Οσκαρ, μεταξύ των οποίων και Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Σύμφωνα με το BBC, ο συνθέτης Νταν Μεσέ έγραψε στη σελίδα τού συγκροτήματός του στο facebook ότι θα συνθέσει τη μουσική της παράστασης και ότι θα συνεργαστεί με τον σκηνοθέτη και σεναριογράφο Κρεγκ Λούκας, καθώς και με τον επίσης συνθέτη Νέιθαν Τάισεν.

Ο Μεσέ επιβεβαίωσε την εμπλοκή του στην παραγωγή, αφού ωστόσο είχαν διαρρεύσει διάφορες πληροφορίες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

«Τελικά δεν ήταν το καλύτερα φυλασσόμενο μυστικό, αλλά είμαι υπερήφανος να ανακοινώσω ότι ανέλαβα να μεταφέρω την ταινία ‘Αμελί’ στο Μπρόντγουεϊ» έγραψε στο facebook.

Αναφερόμενος στη μουσική της ταινίας, που υπογράφει ο Γιαν Τιερσέν και η οποία αγαπήθηκε σε όλο τον κόσμο, ο Μεσέ είπε ότι πρόκειται για ένα από τα καλύτερα σάουντρακ όλων των εποχών και είναι ένας από τους λόγους που λάτρεψε την ταινία.

Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι η μουσική της παράστασης θα είναι εντελώς διαφορετική.