Η πιθανότητα να επιστρέψει ο Κίμι Ράικονεν στη Ferrari και το ρεκόρ του Φινλανδού στο Γκραν Πρι του Σπα φέρνουν αναπόφευκτα τον Iceman στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1, που επιστρέφει το Σαββατοκύριακο ύστερα από διακοπή ενός μηνός.

Ο οδηγός της Lotus διαπραγματευόταν με τη Red Bull για να ενταχθεί στην ομάδα της στο επόμενο πρωτάθλημα, στη θέση του Γουέμπερ, αλλά οι διαπραγματεύσεις οδηγήθηκαν σε ναυάγιο. Σχεδόν ταυτόχρονα διέρρευσε ότι ο Φινλανδός έχει σχεδόν συμφωνήσει με τη Ferrari, με την οποία έχει κατακτήσει τον τίτλο το 2007, και η επιστροφή του στη Σκουντερία ύστερα από πέντε χρόνια θα ανακοινωθεί στις 6 Σεπτεμβρίου, στο ιταλικό γκραν πρι.

Ενας ακόμη λόγος που όλοι θα ασχολούνται με τον Ράικονεν, τουλάχιστον πριν από τον αγώνα του Σπα, είναι το ρεκόρ του στην πίστα των Αρδεννών. Εχει πετύχει τέσσερις νίκες και με εξαίρεση τον περυσινό αγώνα, που τερμάτισε τρίτος, ή θα κερδίζει ή δεν θα τερματίζει.

Η πίστα του Σπα είναι η μεγαλύτερη (7.004 μέτρα) και η ταχύτερη (230 χλμ./ώρα η μέση ταχύτητα των μονοθέσιων) στο πρωτάθλημα και οι επίδοξοι νικητές είναι πολλοί.