Στην τελική ευθεία μπαίνει η εθνική μπάσκετ ενόψει του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας και τα παιχνίδια στο τουρνουά του Ουλμ, που άρχισε χθες, θα επιτρέψουν στον ομοσπονδιακό τεχνικό Αντρέα Τρινκιέρι να κατασταλάξει για το τελικό σχήμα (12άδα) που θα πάρει μαζί του στη Σλοβενία.

Τόσο κόντρα στη Βοσνία απόψε (18.00 – OTE Sports 4) όσο και απέναντι στη γηπεδούχο Γερμανία αύριο (15.30 – ΟΤΕ Sports 4) το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τις δυνάμεις του, ενώ πιθανότατα θα πάρει χρόνο συμμετοχής και ο Γιάννης Μπουρούσης, που είχε υποστεί ράγισμα στα πλευρά αλλά έχει πλέον αναρρώσει. Την άλλη εβδομάδα, επί ελληνικού εδάφους πλέον, η Εθνική θα δώσει στο τελευταίο τεστ στο παραδοσιακό τουρνουά Ακρόπολις, που θα αποτελέσει και την τελική αγωνιστική πρόβα πριν από τη Σλοβενία.

ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ

Με φιλοδοξίες για μια επιτυχημένη εμφάνιση ταξιδεύουν για την Ουκρανία οι ελληνίδες πρωταθλήτριες του ατομικού και του ανσάμπλ, που θα πάρουν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρυθμικής Γυμναστικής του Κιέβου (28 Αυγούστου – 1 Σεπτεμβρίου). Σήμερα πετούν η Βαρβάρα Φίλιου και η Κορίνα Αλευρογιάννη, συνοδευόμενες από την ομοσπονδιακή προπονήτρια Μορφούλα Ντώνα, οι οποίες θα λάβουν μέρος στο ατομικό. Μάλιστα οι δύο αθλήτριες παρουσίασαν χθες στο ΕΑΚ του Αγίου Κοσμά, παρουσία θεατών, το πρόγραμμα που θα εκτελέσουν και στο Κίεβο.

Οι αθλήτριες του ανσάμπλ (Σταυρούλα Σαμαρά, Ελένη Δόικα, Αλίκη Σμυρλή, Ζωή Κοντογιάννη, Ιωάννα Αναγνωστοπούλου), τις οποίες θα συνοδεύσουν στο Κίεβο η ομοσπονδιακή προπονήτρια Τζένη Παπαδοπούλου και η χορογράφος Γωγώ Αργύρη, θα μεταβούν την Πέμπτη στην ουκρανική πρωτεύουσα.