Ανοιξη του (μακρινού) 1996. Το συμβόλαιο του Ρέφικ Σαμπανάντζοβιτς με την ΑΕΚ έφτανε στο τέλος του σε λίγους μήνες και οι συζητήσεις για το μέλλον του «Σάμπανε» είχαν φουντώσει. Η ΑΕΚ, υψηλού επιπέδου ομάδα εκείνης της εποχής, έπαιζε ματς εκτός έδρας στο πρωτάθλημα, μοίραζε γκολ, αλλά κατά την αναχώρηση από το Ελληνικό όλοι έπεφταν πάνω στον αμυντικό μέσο.

– «Ε, Ρέφικ, τι σκέφτεσαι να κάνεις το καλοκαίρι;».

– «Δεν πάω πουθενά, πουθενά, εδώ θα μείνω», απαντούσε τραγουδιστά ο Ρέφικ. Ακριβώς. Φέρνοντας στα χείλη ένα τραγούδι του Βασίλη Καρρά, γκραν σουξέ των ημερών. Ανεξάρτητα από την κατάληξη που είχε το στόρι (ο παίκτης αποχώρησε και πήγε στον Ολυμπιακό), οι ατάκες του Σαμπανάντζοβιτς με τα άψογα ελληνικά και τις γνώσεις τραγουδιών ήταν δηλωτικές της αγάπης του για τα λαϊκά ακούσματα. Αλλωστε, με φίλους του ο Ρέφικ έπινε τα ποτάκια του στο (τότε) ABC της Πατησίων, άκουγε τραγουδιστές όχι ακριβώς επιπέδου… Τσάμπιονς Λιγκ και απολάμβανε καλλίπυγες χορεύτριες.

Ο ΡΕΜΟΣ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ. Χρόνια αργότερα, ο «Αντωνάκης» που κατέβηκε από τη Θεσσαλονίκη είχε γίνει «Αντώνης Ρέμος», πάει να πει ένα σούπερ όνομα της νύχτας. Παρέλαση έκαναν οι φίρμες του αθλητισμού στα μαγαζιά όπου εμφανιζόταν. Ενας από τους πρώτους, ο Ντούσαν Ιβκοβιτς. Μολονότι ο Ρέμος διετέλεσε πρόεδρος στον Ηρακλή, είχε άριστες σχέσεις με το «σερβικό λόμπι» του μπάσκετ. Ο Ιβκοβιτς καμάρωνε που ήταν κολλητός με τον Ρέμο, από ‘κει κόλλησε το μικρόβιο και ο Ομπράντοβιτς και το δίδυμο των κουμπάρων πολλάκις διασκέδαζε με τις σπουδαίες επιτυχίες του ερμηνευτή. Μάλιστα, μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου 2012 από τον Παναθηναϊκό, ο Ζέλικο πήγε στο μαγαζί του Ρέμου, με όλη την ομάδα φυσικά και εκεί άκουσε τον Αντώνη να του αφιερώνει το «Μη φύγεις». Ευχή που όμως δεν έγινε πραγματικότητα λίγους μήνες μετά. Αυτό που έγινε πραγματικότητα ήταν η (νέα) επίσκεψη του Ομπράντοβιτς στο άντρο του Ρέμου, στο Politia, το καλοκαίρι. Αλλά και η συνάντηση των τριών πριν από λίγες ημέρες στο Βελιγράδι, όταν ο Ρέμος έδινε συναυλία. Σιγά που θα έχαναν το event οι Σέρβοι, που άλλωστε ήταν γηπεδούχοι…

Για να γίνει αντιληπτό το πόσο αγγίζουν τα ακούσματα τους εν Ελλάδι ξένους, ιδού και αυτό: ο Φερνάντο Σάντος, ένας εκ φύσεως εγκρατής και καθόλου των υπερβολών άνθρωπος, πέρασε ένα βράδυ στον Βέρτη οικογενειακώς. Χωρίς, φυσικά, να ξεπεράσει τα όρια.

ΟΙ ΛΑΤΙΝΟΙ. Ο Σεμπάστιαν Λέτο τρέλανε κόσμο και τρελάθηκε από την ελληνική νύχτα. Κατά καιρούς οι προπονητές έκαναν παρατηρήσεις στον αργεντινό εξτρέμ να είναι ήρεμος και να ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του «σωστού επαγγελματία». Ο Λέτο, πάντως, μαζί με τον επίσης Λατίνο Κλέιτον δεν παρέλειψε να αφήσει το στίγμα του στο κέντρο τού πολύ φορμαρισμένου τότε Βέρτη. Το τραγούδι «Αν είσαι ένα αστέρι» μάλλον εννοούσε τα δύο αστέρια. Αλλωστε, ο Λέτο ποτέ δεν έκρυβε ότι η ελληνική μουσική τον ξεσηκώνει. «Με ανεβάζει, ξεχνιέμαι και ανεβαίνω» έχει πει κατά καιρούς, ενώ μίλησε κολακευτικά για τη φωνή της Αννας Βίσση. Αλλά τον είδαμε και σε φωτό με τη Νάταλι Θάνου. Λίγο μοντέλο, λίγο τραγουδίστρια, λίγο απ’ όλα γενικά και τα πάντα όλα για τον Λέτο τον Δεκέμβριο του 2011, που υποστήριξε μέσω twitter πως «δεν μπορώ να μιλάω με κανέναν χωρίς να το παρουσιάζουν ως σχέση μου, αυτά τα πράγματα δεν είναι αλήθεια».

ΑΡΓΥΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΤΣΕ. Στον εντυπωσιακά ανερχόμενο Κωνσταντίνο Αργυρό διασκέδασε κατά τη διάρκεια της (περασμένης) σεζόν ο Τοτσέ. Μπορεί ο ισπανός φορ του Παναθηναϊκού να μην έσκισε δίχτυα με τις επιδόσεις του, ωστόσο ο Αργυρός στο Ποσειδώνιο αποθέωσε τον Τοτσέ μόλις ο επιθετικός έκανε την εμφάνισή του παρέα με τους Φορναρόλι και Εσπάρθα. Παιδιά γενναία εκτός αγωνιστικού χώρου, σε μια παράφραση του hit του νεαρού τραγουδιστή.

ΚΙΑΜΟΣ ΚΑΙ ΠΕΤΓΟΥΕΪ. Ενας φόργουορντ από την Αμερική, ο μέχρι πρότινος σέντερ του Ρεθύμνου Μπρεντ Πέτγουεϊ, ήταν εντυπωσιακός στο All Star Game του Μαρτίου στην Πάτρα και αμέσως μετά έδειξε μια άλλη πτυχή του ταλέντου του. Πήρε το μικρόφωνο και τραγούδησε το «Φωτιά με φωτιά» του Κιάμου και όχι μόνον αυτό, αλλά έδειξε προσαρμογή και σε άλλα τραγούδια. Λίγο μετά, ο Πέτγουεϊ μετέβη στην Αθήνα, πήγε στο club 22, το άντρο του Πάνου Κιάμου.

Ο Πέτγουεϊ έλεγε «Φωτιά στην καρδιά» όλος στυλ και ο Κιάμος έστελνε λουλούδια! Θα μπορούσε να προκύψει και συνεργασία ολκής –μάλλον δεν θα χάσουμε τον εκκολαπτόμενο τραγουδιστή από τα παρκέ μας.