Ο Χουμπ Στέφενς συνέχισε την παράδοση που τον θέλει να μη χάνει όποτε επιστρέφει στο Veltins Arena ως αντίπαλος της Σάλκε. Ο ΠΑΟΚ με το 1-1 που απέσπασε χθες παλικαρίσια στο Γκελζενκίρχεν, βλέπει με μεγάλη αισιοδοξία τη ρεβάνς στην Τούμπα και την προοπτική να προκριθεί τελικά, πρώτη φορά στην ιστορία του, στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο.

Το κλειδί της ισοπαλίας το κρατούσε ο Χουμπ Στέφενς. Οι αλλαγές των Κάτσε και Αθανασιάδη στο δεύτερο ημίχρονο, άλλαξαν και την εικόνα του αγώνα. Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ είχε πρόβλημα να κρατήσει την μπάλα στα πόδια του, ενώ η Σάλκε πίεζε συνέχεια από τα δεξιά με τον Φαρφάν. Παρ’ όλα αυτά, η αμυντική τετράδα του Δικεφάλου δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα, εκτός από τη φάση του γκολ στο 32′ όταν ο Φαρφάν εκμεταλλεύτηκε το μπέρδεμα στην άμυνα του ΠΑΟΚ και με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Χακόμπο και στη συνέχεια στα δίκτυα κάνοντας το 1-0. Ο Λούκας στο 38′ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει, αλλά το σημαντικό ήταν ότι μετά το 1-0 η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν παραδόθηκε.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Στέφενς παρουσιάστηκαν πολύ πιο έτοιμοι. Κατάφεραν να κρατάνε περισσότερο την μπάλα, να έχουν ψυχραιμία όταν αμύνονται και επιβραβεύτηκαν με το γκολ του Στοχ στο 73′.

Σημαντικό σημείο του αγώνα ήταν και ο τραυματισμός του Φαρφάν, ο οποίος αντικαταστάθηκε στο 87′ από τον Πούκι. Ο περουβιανός μεσοεπιθετικός ήταν ο καλύτερος παίκτης της Σάλκε και ο πιο επικίνδυνος, ενώ θεωρείται μεγάλο πλεονέκτημα για τον Δικέφαλο αν την ερχόμενη Τρίτη δεν καταφέρει να αγωνιστεί στο γήπεδο της Τούμπας.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι: Κίτσιου, Στοχ, Λάζαρ, Τζιόλης, Ουσίντα.

ΣΑΛΚΕ: Χίλντεμπραντ, Ουσίντα, Ματίπ, Χόβεντες, Φουκς, Χέγκερ (77′ Γκορέτσκα), Τζόουνς, Φαρφάν (87′ Πούκι), Μάιερ, Ντράξλερ, Σαλαΐ.

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Κίτσιου, Κατσουράνης, Βίτορ, Λίνο, Τζιόλης, Λάζαρ, Λούκας (+90′ Ολίσε), Λόρενς (62′ Κάτσε), Στοχ, Σαλπιγγίδης (62′ Αθανασιάδης).