Ο Αντρέα Τρινκιέρι, γενικά δεν έχει πρόβλημα με τον ύπνο. Αλλά τελευταία ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής μπάσκετ πονοκεφαλιάζει στην προσπάθειά του να κατασταλάξει στην τελική δωδεκάδα που θα πάρει μαζί του στη Σλοβενία για το Ευρωμπάσκετ (4-22 Σεπτεμβρίου).

«Είναι πραγματικά δύσκολο. Δεν είναι ρητορεία να πω ότι είναι κάτι που με βασανίζει πολύ και δεν με αφήνει να κοιμηθώ πολύ ήσυχα.

Η αλήθεια είναι πως οι παίκτες που αναγκαστικά θα κοπούν, δεν θα είναι χειρότεροι και δεν θα σημαίνει ότι δεν δούλεψαν, ότι δεν βοήθησαν. Οι τελικές επιλογές θα είναι θέμα χημείας. Ακόμη και ο Βλάντο Γιάνκοβιτς θα μπορούσε να είναι ως τώρα και ως το τέλος στην ομάδα.

Έκανε εξαιρετική δουλειά στην προετοιμασία και μας βοήθησε πάρα πολύ, παίζοντας σε τέσσερις θέσεις από το 1 ως το 4 ανά περίσταση» τόνισε ο Ιταλός τεχνικός κατά την αναχώρηση της ομάδας το μεσημέρι της Πέμπτης για το Ούλμ της Γερμανίας οπού θα λάβει μέρος στο διεθνές τουρνουά SuperCup 2013 με αντιπάλους τα Σκόπια, τη Βοσνία και τη Γερμανία.

«Τώρα μπαίνουμε σε μια διαφορετική φάση με τα συνεχόμενα φιλικά, στα οποία θα εφαρμόσουμε αυτά πάνω στα οποία έχουμε δουλέψει.

Και έχουμε δουλέψει καλά, είμαι ικανοποιημένος από τη δουλειά που έχει γίνει. Έχουμε βγάλει τα τελευταία συμπεράσματα και θα κάνουμε ότι διορθώσεις απαιτούνται» πρόσθεσε ο Τρινκιέρι που άφησε στην Αθήνα τον Καββαδά, ο οποίος όμως θα ενσωματωθεί και πάλι στην ομάδα κατά την επιστροφή της για να συμμετάσχει στο τουρνουά «Ακρόπολις».

Αντίθετα το ταξίδι του Βλάντο Γιάνκοβιτς τελείωσε εδώ, αφού «κόπηκε» από την εθνική ομάδα και πλέον ετοιμάζεται να ενσωματωθεί στην αποστολή του Παναθηναϊκού.

Ένας άλλος «πράσινος» ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης είναι από τις βασικές κολώνες της εθνικής έχοντας επιστρέψει δριμύτερος και δεν κρύβει την αισιοδοξία του:

«Σημασία δεν έχουν οι νίκες αλλά το γεγονός ότι παιχνίδι με το παιχνίδι βελτιωθήκαμε, είδαμε τις όποιες αδυναμίες υπήρχαν και τις δουλέψαμε για να βελτιωθούμε.

Έχει γίνει καλή δουλειά και τώρα έχουμε μπροστά μας ένα τουρνουά με πιο δυνατές ομάδες σε σχέση με αυτές που αντιμετωπίσαμε στο Ηράκλειο. Συνεχίζουμε πάντως να επιμένουμε στην άμυνα, γιατί εκεί χρειάζεται να γίνει περισσότερη δουλειά.

Πιστεύω ότι οι έξι αγώνες που έχουμε μπροστά μας στη Γερμανία και στο Ακρόπολις είναι αρκετοί για να είμαστε στο Ευρωμπάσκετ όπως πρέπει. Είναι φανερό ότι κάθε μέρα βελτιωνόμαστε, γινόμαστε καλύτεροι» τόνισε ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης που αποποιήθηκε το ρόλο του φαβορί για την εθνική, έναν τίτλο που μας έχουν «κολλήσει» οι Ευρωπαίοι.

«Αυτό δεν παίζει ρόλο. Είναι εκτιμήσεις και δεν πρέπει να μας παρασύρουν. Αυτό που θα ήταν πραγματικά ευχάριστο είναι να τους επιβεβαιώσουμε, γιατί έχουμε καλή ομάδα και έχουμε υψηλές βλέψεις».

Από την πλευρά του ο Γιάννης Μπουρούσης, που δείχνει να ξεπερνά σιγά σιγά τον τραυματισμό του (ράγισμα στα πλευρά) και ταξίδεψε στη Γερμανία δήλωσε: «Νιώθω πολύ καλύτερα. Είμαι σε θέση να παίζω και ήδη μπήκα σε κάποιο ρυθμό από το τουρνουά στην Κρήτη.

Στους αγώνες αυτούς θα πάρω περισσότερα λεπτά συμμετοχής, για να μπω κι εγώ κανονικά πια στην ομάδα. Οι τραυματισμοί είναι μέσα στο πρόγραμμα.

Αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει αθλητής, ο οποίος μόλις του δώσουν το ΟΚ οι γιατροί δεν θα μπει να παίξει άμεσα. Ξέρετε όλοι πόσο αγαπάμε την Εθνική Ομάδα και πόσο θέλουμε να παίξουμε για αυτήν και σε μια μεγάλη διοργάνωση όπως το Ευρωμπάσκετ. Και να πονάει λίγο κάποιος, θέλει να μπει να παίξει» τόνισε ο διεθνής σέντερ.

Ένας ακόμα τραυματίας δείχνει να έχει αναρρώσει με τον Δημήτρη Κατσίβελη να κρατά ζωντανό το όνειρο: «Ευτυχώς αποδείχθηκε ότι ήταν απλή κάκωση, η οποία δεν μπορούσε να μου στερήσει το όνειρο να βρίσκομαι στην ομάδα, τουλάχιστον ως αυτή τη στιγμή.

Δεν περιγράφεται το συναίσθημα του να είσαι μέλος της Εθνικής Ανδρών. Είναι το όνειρο κάθε παιδιού που παίζει μπάσκετ. Κάνουμε καλή δουλειά καθημερινά και η ομάδα είναι καλή. Δεν βασιζόμαστε στα φιλικά, ούτε στο γεγονός ότι όλοι μας υπολογίζουν ως δυνατή ομάδα.

Απλά μετράει το ότι εμείς βλέπουμε τι γίνεται, καταλαβαίνουμε ότι πάμε καλά, ότι βελτιωνόμαστε, αλλά και ότι έχουμε κι άλλα περιθώρια βελτίωσης. Θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι μέσα από αυτά τα τελευταία φιλικά, για να παλέψουμε όπως πρέπει στο Ευρωμπάσκετ» τόνισε χαρακτηριστικά ο νεαρός.

Το πρόγραμμα του τουρνουά

Παρασκευή 23/8

19.00 Σκόπια-Ελλάδα

21.30 Γερμανία-Βοσνία/Ερζεγοβίνη

Σάββατο 24/8

15.30 Γερμανία-Σκόπια

18.00 Ελλάδα-Βοσνία/Ερζεγοβίνη

Κυριακή 25/8

15.30 Γερμανία-Ελλάδα

18.00 Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Σκόπια

Όλοι οι αγώνες της εθνικής θα μεταδοθούν τηλεοπτικά ζωντανά από τον OTE Spοrt