Δεν πρόλαβε να καταλαγιάσει ο θόρυβος από τις δηλώσεις της Γελένα Ισινμπάγεβα που είχε πάρει σαφή θέση υπέρ του νόμου Πούτιν κατά των γκέι και η «τσαρίνα»…ξαναχτύπησε και πάλι λέγοντας πως θέλει να επιστρέψει στο αγαπημένο της Μονακό καθώς δεν μπορεί να ζει στη φτωχή πόλη του Βόλγκογκραντ στην οποία και έχει γεννηθεί.

Η ρωσίδα πρωταθλήτρια έχει ξαναζήσει στο Μονακό, απλά είχε αποφασίσει να επιστρέψει στη γενέτειρα της προκειμένου να αρχίσει να δουλεύει και πάλι με τον πρώην προπονητή της τον Γιεβγένι Τροφίμοφ. Όμως τώρα που θέλει να κάνει ένα αγωνιστικό διάλειμμα για να αποκτήσει ένα παιδί, το Βόλγκογκραντ δεν τη σηκώνει.

«Μπορεί να με συνδέουν όμορφες αναμνήσεις με την πόλη μου, αλλά τι μπορώ να κάνω εδώ σε μια τόσο φτωχή πόλη ; Είναι ανυπόφορο να ζεις εδώ και το μέρος είναι και παλιό.

Οι δρόμοι είναι τραγικοί και γενικά δεν έχεις κάτι να κάνει εδώ» είπε για την πόλη της που είναι ιστορική και είχε παίξει καθοριστικό ρόλο στον αγώνα κατά των ναζί, στη μάχη του Στάλινγκραντ στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

«Πολύ απλά πρέπει να δημιουργήσουν τις συνθήκες στην πόλη για να μπορεί κάποιος να ζήσει ανθρώπινα γιατί αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν.

Γι’ αυτό και θέλω να επιστρέψω στο Μονακό» είπε η «Τσαρίνα» που αποκάλυψε ότι ενημέρωσε και τον Βλάντιμιρ Πούτιν (όταν τη συνεχάρη για την επιτυχία της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα) για το τι πρέπει να κάνει για τις εγκαταστάσεις στο Βόλγκογκραντ το οποίο θα είναι μια από τις πόλεις που θα φιλοξενήσει αγώνες για το Παγκόσμιο κύπελλο του 2018.