Ο κρόκος δεν αγαπά τα ζεστά. Αν δηλαδή τον βάλετε σε ζεστό νερό ή λάδι δεν θα βγάλει το χρώμα και τη γεύση του.

Στη λειτουργία του οργανισμού

Οι θεραπευτικές του ιδιότητες είναι γνωστές από την αρχαιότητα, όπως αναφέρεται σε αιγυπτιακό πάπυρο που χρονολογείται από το 1550 π.Χ., ενώ αποτελούσε απαραίτητο συστατικό στα ιατρικά παρασκευάσματα του Ιπποκράτη, του Διοσκουρίδη και του Γαληνού, οι οποίοι τον συνιστούσαν ως παυσίπονο, αντιπυρετικό, υπνωτικό και επουλωτικό. Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον και της σύγχρονης ιατρικής για τον κρόκο. Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι έχει αντιοξειδωτική, αντικαρκινική και αντιθρομβωτική δράση. Βελτιώνει την εγκεφαλική λειτουργία και ιδιαίτερα τη μνήμη.