Πέρκα με κρόκο Κοζάνης
1 φιλέτο πέρκας (περ. 700 γρ.)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα με σιναπόσπορο
1 κουταλιά σούπας μέλι
1 λεμόνι
μία πρέζα κρόκου Κοζάνης (6-7 στίγματα κρόκου)
άνηθο και λίγο ελαιόλαδο
1. Στύβουμε το λεμόνι σε ένα φλιτζάνι και προσθέτουμε τον κρόκο για να βγάλει το χρώμα του.
2. Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέσα σε μια κατσαρόλα και αφού γυαλίσει προσθέτουμε το πράσο μέχρι να μαραθεί
3. Κόβουμε την πέρκα σε μικρά κομμάτια στην κατσαρόλα μέχρι να ασπρίσει
4. Αναμειγνύουμε τη μουστάρδα, το μέλι και τον χυμό λεμονιού με τον κρόκο και περιχύνουμε την πέρκα
5. Σβήνουμε τη φωτά και αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
Βινεγκρέτ κρόκου
Μερικά νήματα κρόκου Κοζάνης
4 κουταλιές σούπας ξίδι από λευκό κρασί
6 κουταλιές σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βάζουμε τον κρόκο και το ξίδι σε μια κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να μειωθεί το υγρό στο μισό. Αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε το ξίδι με το σαφράν σε ένα βάζο με καπάκι, προσθέτουμε το λάδι, το κρεμμύδι και το αλατοπίπερο. Κλείνουμε το καπάκι ερμητικά και το κουνάμε δυνατά. Το υγρό πρέπει να ανακατευτεί καλά για να ενωθεί το λάδι με τα υπόλοιπα υλικά και αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος. Εναλλακτικά, μπορούμε να το χτυπήσουμε καλά με έναν αυγοδάρτη. Η βινεγκρέτ είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από