Για ανατροπή της σημερινής «καταστροφής», όπως τη χαρακτήρισε, με ανένδοτο αγώνα, μίλησε από την Κέρκυρα ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «τραγωδία» την οποία ζει ο ελληνικός λαός.

«Ο κύριος Σόϊμπλε και η κυρία Μέρκελ ομολογούν ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει», τόνισε αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις τους για τρίτο πρόγραμμα στήριξης.

«Το μνημόνιο δεν απέτυχε. Στόχος του μνημονίου δεν ήταν η μείωση του χρέους. Πέτυχε τους ανομολόγητους στόχους. Συμπίεσαν μισθούς, συντάξεις στα όρια της επιβίωσης και την ίδια στιγμή "ξήλωσαν" δημοκρατικές κατακτήσεις, συρρίκνωσαν τη δημοκρατία, και επέβαλαν ως μονόδρομο το "κράτος έκτακτης ανάγκης"», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Επανέλαβε την πρότασή του για μια συμμαχία του ευρωπαϊκού νότου λέγοντας: «επιτέλους, αυτή είναι που θα μας σώσει».

«Ο κόσμος μια απαίτηση έχει από εμάς. Να βάλουμε τα δυνατά μας για να τους ανατρέψουμε. Κι εμείς μία επιλογή έχουμε: να τους ανατρέψουμε. Δεν θέλουμε να παραλάβουμε στάχτη και αποκαΐδια αλλά μια χώρα που να μπορεί να σταθεί στα πόδια της» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και έκανε λόγο για «ανένδοτο αγώνα» κατά της κυβέρνησης των μνημονίων.

«Όσο υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ, πλειστηριασμοί δεν θα γίνουν στην Ελλάδα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στην προστασία της πρώτης κατοικίας των δανειοληπτών.

«Εκτός κι αν κάνουν τους πλειστηριασμούς σε ξένη χώρα, όμως θα έχουν πρόβλημα να τους εφαρμόσουν στην Ελλάδα», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από