O… κλώνος του Τζον Λένον σύντομα θα βρίσκεται ανάμεσά μας και ενδέχεται να τραγουδάει τις επιτυχίες των θρυλικών «Σκαθαριών». Αυτό είναι το σχέδιο ενός καναδού οδοντιάτρου που αποφάσισε να κλωνοποιήσει τον βρετανό μουσικό με βάση το DNA από ένα… χαλασμένο δόντι του.

Ολα ξεκίνησαν το 2011, όταν ο οδοντίατρος Μάικλ Ζουκ αγόρασε τον τραπεζίτη του Λένον προς 22.800 ευρώ σε δημοπρασία. Τότε αποφάσισε να φέρει ξανά στη ζωή το ίνδαλμά του με τη βοήθεια επιστημόνων. Ο ίδιος ο Λένον είχε δωρίσει το δόντι του στην οικονόμο του στα μέσα της δεκαετίας του ’60.

«Πολλοί θαυμαστές των Beatles θυμούνται ακόμα και το που βρίσκονταν όταν έμαθαν ότι κάποιος πυροβόλησε τον Λένον. Θεωρώ ότι ζουν για να ακούσουν την είδηση ότι του δόθηκε μια ακόμα ευκαιρία» λέει ο Ζουκ, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian.

Το δόντι έχει ήδη σταλεί σε εργαστήριο των ΗΠΑ όπου οι επιστήμονες προσπαθούν να κλωνοποιήσουν τον Λένον, σύμφωνα με τον Ζουκ, με τη βοήθεια των τεχνικών που χρησιμοποιούν για την κλωνοποίηση ενός μαμούθ.

«Με κάνει να νιώθω υπέροχα το γεγονός ότι μπορεί κάποτε να λέω ότι έφερα πίσω έναν θρύλο της μουσικής» σχολιάζει ο Ζουκ που δηλώνει ότι είναι «ενθουσιασμένος αλλά και αγχωμένος».

Παράλληλα με το μεγαλεπήβολο σχέδιο της κλωνοποίησης του Λένον, ο Ζουκ συμμετέχει και σε εκστρατεία για τον καρκίνο του στόματος, παρουσιάζοντας μενταγιόν από το περίφημο δόντι και μια διασκευή του τραγουδιού των Beatles «Love me do», με τίτλο «Love me tooth».