Δέκα ημέρες προθεσμία στην κυβέρνηση και τον Πρόεδρο της Ιταλίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο ώστε να βρεθεί η λύση που θα διασφαλίσει την πολιτική του επιβίωση έδωσε την Τετάρτη ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι μετά από συνάντηση με ηγετικά στελέχη του κόμματός του, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μπερλουσκόνι προτίθεται να περιμένει μέχρι τα τέλη Αυγούστου για να διαπιστώσει ποιες είναι οι προθέσεις του Τζόρτζιο Ναπολιτάνο μετά από την καταδίκη του από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της Ιταλίας για την υπόθεση της Mediaset.

Ο ηγέτης της ιταλικής κεντροδεξιάς θέλει να δει εάν ο Ναπολιτάνο θα προκρίνει την υιοθέτηση μιας πολιτικής λύσης που να επιτρέψει την συνέχιση της πολιτικής του σταδιοδρομίας.

Η εφημερίδα Corriere della Sera γράφει ότι αν δεν λάβει ικανοποιητική απάντηση, ο Μπερλουσκόνι είναι έτοιμος να περάσει στην αντεπίθεση.

Κατά τις πληροφορίες της εφημερίδας, θα αρχίσει μια εκστρατεία με τηλεοπτικά μηνύματα, σκληρές παρεμβάσεις στην Γερουσία και θα στρώσει το έδαφος πολιτικής αστάθειας, με στόχο να οδηγήσει σε πτώση την κυβέρνηση της οποίας ηγείται ο κεντροαριστερός Ενρίκο Λέτα.

Ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Βιέννη, απάντησε έμμεσα στις πληροφορίες αυτές. Ο Λέτα δήλωσε πως «ελπίζει να επιδείξουν όλοι αίσθημα ευθύνης, διότι η χώρα έχει μεγάλες δυνατότητες και δεν πρέπει να χαθούν οι ευκαιρίες της επικείμενης οικονομικής ανάκαμψης».

Το βράδυ της Τετάρτης οι εκπρόσωποι της κεντροδεξιάς στην Γερουσία και τη Βουλή, Ρενάτο Σκιφάνι και Ρενάτο Μπρουνέτα, πρόκειται να συναντηθούν στην Ρώμη με τον πρωθυπουργό Ενρίκο Λέτα με βασικό θέμα - ακριβώς - το πολιτικό μέλλον του Μπερλουσκόνι.

Βουλευτές της κεντροδεξιάς υποστηρίζουν ότι υπάρχει και μια άλλη λύση: να εκφραστεί το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας για την ορθή ερμηνεία του νόμου Σεβερίνο. Βάσει του νόμου αυτού η κεντροαριστερά και το Κίνημα Πέντε Αστέρων ζητούν να αποφασιστεί η αποπομπή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από τη Γερουσία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από