Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 15 υπέστησαν δηλητηρίαση ενώ άλλοι 1.500 απομακρύνθηκαν από την ευρύτερη περιοχή, μετά από διαρροή αμμωνίας που σημειώθηκε σε αγωγό της δημόσιας εταιρείας «Πετρολέος Μεξικάνος» (Pemex), σε αγροτική περιοχή της Πολιτείας της Οαχάκα, στο νότιο Μεξικό.

Η διαρροή σημειώθηκε όταν εργαζόμενοι σε ανακατασκευή δρόμου, χτύπησαν κατά λάθος τον αγωγό μεταφοράς της αμμωνίας, με ένα βαρύ μηχάνημα, με αποτέλεσμα αυτό να άνοιξε ένα κενό, δήλωσε ο διευθυντής της Πολιτικής Προστασίας της Οαχάκα, Μανουέλ Μάζα, επιβεβαιώνοντας ότι τέσσερις άνθρωποι πέθαναν από δηλητηρίαση καθώς εισέπνευσαν το δηλητήριο.

Ο αγωγός μεταφέρει αμμωνία από την πολιτεία της Βερακρούζ στα νοτιοανατολικά της χώρας στην πολιτεία της Οαχάκα, και το ατύχημα συνέβη στο ύψος δυο χωριών, οι κάτοικοι των οποίων εκκένωσαν τα σπίτια τους.

Η Pemex ανακοίνωσε από την πλευρά της, πως η διαρροή αμμωνίας, «που προκλήθηκε από συνεργείο ιδιωτικής εταιρείας», σταμάτησε μετά την παρέμβαση του εξειδικευμένου προσωπικού της.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από