Η πρώτη ομάδα από το Καζαχστάν που θα συμμετάσχει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ είναι πολύ πιθανό να γίνει η Σαχτέρ Καραγκαντί μετά τη χθεσινή νίκη της με 2-0 επί της Σέλτικ στις πρώτες αναμετρήσεις των πλέι οφ.

Πριν τον αγώνα στην κατάμεστη Αστάνα Αρένα οι προληπτικοί Κοζάκοι …έσφαξαν ένα αρνί και το αίμα του το σκόρπισαν στον αγωνιστικό χώρο για καλή τύχη της Σαχτέρ!

«Είναι δύσκολο το έργο μας αλλά η πρόκριση δεν έχει κριθεί ακόμα. Μπορούμε να ανατρέψουμε το σκορ. Αρκετοί παίκτες είναι απογοητευμένοι με την εμφάνισή τους», δήλωσε ο προπονητής των πρωταθλητών Σκωτίας Νιλ Λένον. Δεν άφησε επίσης ασχολίαστο τις πολλές χαμένες ευκαιρίες των παικτών του. «Οταν δεν εκμεταλλεύεσαι τις ευκαιρίες σου κάνεις τη ζωή σου δύσκολη».

Οι Κοζάκοι έπιασαν στο ύπνο δύο φορές την άμυνα της Σέλτικ με τους Φινονσένκο και Κιζιντσένκο και κάνουν όνειρα για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Ζενίτ επικράτησε με το επιβλητικό 4-1 της Πάσος Φερέιρα στην Πορτογαλία με χατ τρικ του Σιρόκοφ και ουσιαστικά πήραν το εισιτήριο για τους ομίλους, ενώ αγκαλιά με την πρόκριση βρίσκεται και η Ρεάλ Σοσιεδάδ που έφυγε νικήτρια με 2-0 από την έδρα της Λυόν. Και τα δύο γκολ που πέτυχαν οι Βάσκοι (Γκρίτζμαν και Σεφέροβιτς) ήταν εντυπωσιακά.

Ανοιχτή παραμένει η ρεβάνς του αγώνα Αϊντχόβεν-Μίλαν που έληξε ισόπαλη 1-1. Ο σκόρερ των Ροσονέρι «Φαραώ» Ελ Σαραουί παρουσιάστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα γιατί οι Ολλανδοί ήταν πολύ δυνατοί και είχαν περισσότερα παιχνίδια στα πόδια τους, ενώ ο συμπαίκτης του Ρικάρντο Μοντολίβο παρατήρησε πως η ομάδα του δεν είχε καθόλου καλή φυσική κατάσταση.

Σοβαρό προβάδισμα για την πρόκριση πήρε η Πλζεν με τη νίκη της με 3-1 επί της Μάριμπορ.

Οι πρώτοι αγώνες των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ ολοκληρώνονται απόψε με τις αναμετρήσεις Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Αούστρια Βιέννης, Στεάουα-Λέγκια, Λουντογκόρετς-Βασιλεία, Σάλκε-ΠΑΟΚ και Φενερμπαχτσέ-Αρσεναλ. Λίγες ώρες πριν την έναρξη του αγώνα στην Κωνσταντινούπολη οι δικηγόροι της Φενερ θα προσπαθήσουν να πείσουν τους Δικαστές του Διαιτητικού Δικαστηρίου πως δεν είχαν καμία εμπλοκή σε στημένους αγώνες και δεν πρέπει να επικυρώσουν τον διετή αποκλεισμό από τα κύπελλα Ευρώπης που επέβαλε στην τουρκική ομάδα η UEFA.