Μύδια με κάππαρη, μάραθο και άνηθο

25 φρέσκα μύδια

3 σκελίδες σκόρδο

1 κουταλιά της σούπας κάππαρη

1 χούφτα μάραθο

Ανηθο

1 ποτήρι κρασί

Ελαιόλαδο

Αχνίζουμε τα μύδια και στραγγίζουμε το ζουμί που είναι αλμυρό. Μετά βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στο τηγάνι και αφού σοταριστούν για λίγο σβήνουμε με κρασί. Οταν εξατμιστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι και λεμόνι και σερβίρουμε.

Βινεγκρέτ

2 κουταλιές κάππαρη

5 μικρά αγγουράκια τουρσί

3 κουταλιές ελαιόλαδο

2 κουταλιές χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι ξίδι

1 μικρή σκελίδα σκόρδο

Από μία πρέζα αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και

εστραγκόν

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μούλτι και τα λειώνουμε να γίνουν σαν κρέμα.

Προσοχή!

Η εμπορική αξία των καππαρόκουμπων, είναι αντιστρόφως ανάλογητου μεγέθους τους. Δηλαδή όσοπιο μεγάλα είναι τόσο πιο φθηνά.