Ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων και αντιπρόεδρος της Κομισιόν ‘Ολι Ρεν δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η Ελλάδα να χρειασθεί και τρίτο πακέτο διάσωσης αλλά οι διεθνείς δανειστές της χώρας εξετάζουν και άλλα ενδεχόμενα για τη συνέχιση του προγράμματος, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της φινλανδικής εφημερίδας Helsingin Sanomat που φιλοξενεί τις δηλώσεις του ευρωπαίου επιτρόπου.

Μετά την αξιολόγηση της πορείας του προγράμματος στήριξης το φθινόπωρο από την τρόικα των διεθνών δανειστών, «τότε θα επανεξετάσουμε πιθανούς τρόπους για τη συνέχιση και τη χρηματοδότηση του προγράμματος στήριξης της Ελλάδας. Για παράδειγμα, η βιωσιμότητα του χρέους μπορεί να βελτιωθεί με την παράταση του χρόνου αποπληρωμής» δήλωσε ο Ολι Ρεν, σύμφωνα με τη φινλανδική εφημερίδα.

Σύμφωνα με τον Ολι Ρεν το σημαντικότερο θέμα είναι η ικανότητα της Ελλάδας να εφαρμόσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται στο πλαίσιο του τρέχοντος προγράμματος στήριξης, καθώς και η ικανότητά της να εξασφαλίσει δημοσιονομικό πλεόνασμα.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν δοθεί ήδη δύο πακέτα στήριξης-διάσωσης συνολικού ύψους 240 δισ. ευρώ.