Τη βεβαιότητα ότι την παραίτησή του, τον περασμένο Φεβρουάριο, του την ενέπνευσε ο Θεός, εξέφρασε ο επίτιμος Ποντίφικας Βενέδικτος σε δηλώσεις του, οι οποίες αναρτήθηκαν στην διαδικτυακή πύλη εκκλησιαστικών ειδήσεων «Zenit.org» και που προβάλλονται, συγχρόνως, από όλα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

«Μου το είπε ο Θεός. Ήταν μια εμπειρία μυστικιστικού χαρακτήρα, κατά την οποία ο Κύριος γέννησε μέσα στην καρδιά μου την θέληση να μείνω μόνος μαζί Του», υποστήριξε ο Βενέδικτος.

Σύμφωνα με το Zenit.org «η εμπειρία αυτή συνεχίσθηκε και κατά τους τελευταίους μήνες, με όλο και εντονότερη την επιθυμία του Γιόζεφ Ράτσιγκερ να διατηρήσει μια μοναδική και άμεση σχέση με τον Κύριο».

Σε σχέση με τον διάδοχό του, ο Γερμανός πρώην επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, όπως αναφέρει και η εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα, πρόσθεσε , κατά την διάρκεια πρόσφατων δηλώσεών του ότι «όσο περισσότερο παρατηρεί τον Πάπα Φραγκίσκο, τόσο ενισχύεται η βεβαιότητά του ότι η επιλογή του να παραιτηθεί ήταν αποτέλεσμα της βούλησης του Θεού».

Υπενθυμίζεται ότι ο επίτιμος Ποντίφικας ζει στο μοναστήρι Mater Ecclesiae (Μητέρα της Εκκλησίας) στο εσωτερικό του Βατικανού και πολύ σπάνια, μεταβαίνει για λίγες ημέρες στην θερινή κατοικία των Παπών, στην λίμνη του Κατέλ Γκαντόλφο, τριάντα, περίπου, χιλιόμετρα έξω από την Ρώμη.

Ακολουθήστε τα ΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στα ΝΕΑ