Με το δεξί μπήκε ο νταμπλούχος Ολυμπιακός στο εφετινό πρωτάθλημα χάρη στο γκολ του Γιάννη Μανιάτη (61΄)κόντρα στην τυπικά γηπεδούχο Καλλονή την Δευτέρα στο ΟΑΚΑ:1-0.

Οι Ερυθρόλευκοι έδειξαν πολλές αδυναμίες στο α΄ημίχρονο, όμως υπήρξε βελτίωση στο δεύτερο 45λεπτο με την είσοδο των Φετφατζίδη, Μήτρογλου.

Η ομάδα της Μυτιλήνης μόχθησε στον αγωνιστικό χώρο, όμως δεν μπόρεσε να πάρει θετικό αποτέλεσμα στην πρώτη παρουσία της στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής κατηγορίας.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού πήγε στο ΟΑΚΑ για να δει τα αστέρια Σαβιόλα, Ντομίνγκες, Βάις, Κάμπελ, Σαλίνο, όμως στο α΄ ημίχρονο έλαμψε ο Δημήτρης Σιόβας! Ο στόπερ των Ερυθρολεύκων κάλυψε με επιτυχία τη θέση του και αρκετές φορές γινόταν δεύτερος φορ. Ο Σιόβας ήταν ο πιο επικίνδυνος ποδοσφαιριστής για την εστία του Σιδεράκη.

Στο 25΄οι φίλοι του Ολυμπιακού χειροκρότησαν το ψαλιδάκι του Σιόβα(ο γκολκίπερ της Καλλονής μπλόκαρε τη μπάλα). Ακόμα σε δύο επελάσεις του ο δυναμικός σέντερ μπακ των νταμπλούχων δεν βρήκε στόχο με κεφαλιά(35΄, 39΄).

Ο Ολυμπιακός στο α΄ ημίχρονο έδειξε αδυναμίες σε όλες τις γραμμές. Δεν υπήρχε καλή οργάνωση στο παιχνίδι και οι γραμμές ήταν μακριά και ασύνδετες.

Οι Ερυθρόλευκοι δεν είχαν καλό passing game, η μπάλα κατέβαινε με δυσκολία από τους Ντομίνγκες, Μανιάτη, Φέισα. Ο ισπανός μέσος είχε λίγες καλές ατομικές προσπάθειες.

Η γηπεδούχος Καλλονή έπαιξε κλειστά, μπλόκαρε τα ατού του Ολυμπιακού και έπαιξε με το σύστημα των αντεπιθέσεων.

Αμέσως μετά τη λήξη του α΄ ημιχρόνου ο κόσμος των Ερυθρολεύκων αποδοκίμασε. Ακούστηκαν σφυρίγματα από την εξέδρα για το κακό θέαμα του πρώτου 45λεπτου.

Ο Μίτσελ απέσυρε τον Βάις και έβαλε στη θέση του τον Φετφατζίδη(46΄).

Ο Βλαντιμίρ Βάις δεν φάνηκε στο παιχνίδι. Ηταν κρυμμένος και δεν μπόρεσε να προσφέρει βοήθειες στην επίθεση.

Ο έτερος εξτρέμ Κάμπελ ήταν μαχητικός είχε περισσότερα τρεξίματα όμως δεν μπόρεσε να ανοίξει την άμυνα της ομάδας της Μυτιλήνης.

Ο φορ Χαβιέρ Σαβιόλα έμοιαζε σαν την καλαμιά στον κάμπο. Ο Αργεντινός δεν πήρε πάσες και ήταν παγιδευμένος από τους στόπερ Λεάντρο, Αναστασιάδη. Ο Μίτσελ βλέποντας ότι ο Σαβιόλα δεν είναι φουλ φόρμα έβαλε στη θέση του τον Μήτρογλου(59΄).

Η Ερυθρόλευκη μηχανή πήρε μπροστά! Στο 61΄ο Γιάννης Μανιάτης άνοιξε λογαριασμό στο σκοράρισμα. Σε κόρνερ του Ντομίνγκες ο Μανιάτης πετάχτηκε και με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (0-1).

Η ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη προσπάθησε να απαντήσει με τον Λεοζίνιο. Ο Βραζιλιάνος, πρώην παίκτης του Ολυμπιακού ξέφυγε από τον Σιόβα έπιασε ψηλοκρεμαστό σουτ όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Οι Ερυθρόλευκοι πήραν πρωτοβουλίες στο β΄ημίχρονο και μετέφεραν χωρίς δυσκολία τη μπάλα στην εστία του Σιδεράκη.

Ο Μήτρογλου έπαιξε το «ένα -δύο» με τον Σαλίνο. Ο βραζιλιάνος αμυντικός έβγαλε σέντρα, ο Μήτρογλου επιχείρησε με τακουνάκι να νικήσει τον γκολκίπερ της Καλλονής, όμως βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και απέκρουσε (64΄).

Ο Μήτρογλου είχε ακόμα μία καλή προσπάθεια στο 72’. Ο διεθνής φορ έπιασε δυνατό σουτ για να αποκρούσει ο Σιδεράκης.

Το ματς διαιτήτευσε ο Κ.Ιωαννίδης (Αργολίδας).

Με κίτρινη κάρτα παρατηρήθηκαν οι: Φέισα, Αναστασιάδης, Ποντάνι.

Η ομάδα της Λέσβου διαμαρτυρήθηκε για χέρι-ακούσιο του Χολέβα σε σουτ του Μανούσου (71΄).

ΚΑΛΛΟΝΗ:Σιδεράκης, Χωριανόπουλος, Αναστασιάδης, Λεάντρο, Ποντάνι, Μαρσέλο, Φαρία, Γκαρσία(83΄Γιουκαρής), Μανούσος, Λεοζίνιο(88΄Μπουρούς), Καζάκης(83΄Γάλας).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:Ρομπέρτο, Σαλίνο, Σιόβας, Μεντζανί, Χολέβας, Φέισα, Μανιάτης, Βάις(46΄ Φετφατζίδης), Κάμπελ, Ντομίνγκες(81΄ Φουστέρ), Σαβιόλα(59΄ Μήτρογλου).

***Στις εξέδρες του ΟΑΚΑ βρέθηκε ο 25χρονος αριστερός οπισθοφύλακας Γκαετάν Μπονγκ. Ο καμερουνέζος αμυντικός υποβλήθηκε την Δευτέρα σε ιατρικές εξετάσεις και αναμένεται να υπογράψει τριετές συμβόλαιο στον Ολυμπιακό.

Το ματς διαιτήτευσε ο Κ.Ιωαννίδης(Αργολίδας). Με κίτρινη κάρτα παρατηρήθηκαν οι: Φέισα, Αναστασιάδης, Ποντάνι.
Το ματς διαιτήτευσε ο Κ.Ιωαννίδης(Αργολίδας). Με κίτρινη κάρτα παρατηρήθηκαν οι: Φέισα, Αναστασιάδης, Ποντάνι.
Το ματς διαιτήτευσε ο Κ.Ιωαννίδης(Αργολίδας). Με κίτρινη κάρτα παρατηρήθηκαν οι: Φέισα, Αναστασιάδης, Ποντάνι.