Υπέρ της χρήσης αναβολικών ουσιών για την ταχύτερη ανάρρωση των παικτών έπειτα από τραυματισμούς τάσσεται ο γερμανός προπονητής της Μάλαγας Μπερντ Σούστερ σε συνέντευξή του στο περιοδικό «SportBild», ενώ δηλώνει πως τα χρόνια που ήταν ποδοσφαιριστής «όλοι έπαιρναν κάτι».

«Εφόσον πρόκειται καθαρά για ανάρρωση δεν έχω πρόβλημα με αυτό. Αν ένας παίκτης είναι ετοιμοπόλεμος ξανά δύο – τρεις εβδομάδες ταχύτερα ύστερα από έναν τραυματισμό, αυτό το κάνει να έχει νόημα. Δεν πρόκειται να κάνει έναν παίκτη να βρίσκεται 120, 150, 180 τοις εκατό πάνω από την κανονική απόδοσή του. Θα τον κάνει να επιστρέψει ταχύτερα σε κανονικό επίπεδο».

Ο Σούστερ που όσοι τον θυμούνται από τα χρόνια που πρωταγωνιστούσε στα γήπεδα τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 με τα χρώματα της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ πάντοτε προκαλούσε αναταραχή με τις δηλώσεις του, πρόσθεσε πως «σήμερα μερικοί παίκτες έχουν στις τσάντες τους περισσότερα χάπια από αποσμητικά και αρώματα. Χρειάζονται κάτι για όλα. Συχνά είναι θέμα αντίληψης». Και κατέληξε: «Στην εποχή μου όλοι παίρναμε κάτι, όχι διεγερτικά με τη στενή έννοια. Οι γιατροί και οι φυσικοθεραπευτές μας έδιναν κάτι ακόμα και το πρωί πριν από τους αγώνες αν κάποιος είχε μια μικρή αδιαθεσία. Ηταν ντόπινγκ; Οχι. Δεν υπήρχε ως έννοια».